Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Αυτόνομο ΥΠΠΟA

0 σχόλια

dhm_synΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ

Αθήνα, 23.9.2015

Η Δημοκρατική Συνεργασία χαιρετίζει την αυτονόμηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι συνεχείς προσπάθειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν πραγματικά δύσκολες και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζετε όλοι οι συνάδελφοι, ωστόσο με τη δική σας συμμετοχή και συμπαράσταση, με αγωνιστική ενότητα, αποφασιστικότητα και σε κοινή στοχευμένη δράση με όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του Υπουργείου πετύχαμε να πείσουμε την πολιτική ηγεσία να υποστηρίξει στην πράξη τον Πολιτισμό ως την βαριά βιομηχανία της χώρας.

Η ανασύσταση του Υπουργείου Πολιτισμού ως αυτόνομου Υπουργείου αυτή καθ’ αυτή δεν αρκεί.

Προκειμένου να μην είναι μια πράξη συμβολισμού αλλά ουσίας:

• Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας ώστε η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της στήριξης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας να γίνει με αυτοτελείς διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, με διαφύλαξη όλων των αρμοδιοτήτων και όλων των θέσεων εργασίας, με χρηματοδότηση και επαρκή στελέχωση.

• Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα και περιεχομένου του πολιτισμού απέναντι σε κάθε μορφή άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης.

• Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας ενάντια στις πολιτικές διάλυσης των κοινωνικών αγαθών, της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, του πολιτισμού.