Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Από το «Ίδρυμα Νιάρχος» οι μελέτες για το Ρωμαϊκό Θέατρο της Νικόπολης

0 σχόλια
Από το «Ίδρυμα Νιάρχος» οι μελέτες για το Ρωμαϊκό Θέατρο της Νικόπολης

Αποδεκτός στο σύνολό του από το Ίδρυμα Νιάρχος έγινε ο χορηγικός φάκελος για το Ρωμαϊκό Θέατρο της Νικόπολης που έχει ετοιμάσει το σωματείο Διάζωμα. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου , μετά από αίτημα που κατατέθηκε, το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος αποφάσισε να δώσει 200 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη για την αποκατάσταση του θεάτρου της Νικόπολης.
Ο κ. Ιωάννου μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας θύμισε και τις προσπάθειες που έγιναν από το Σωματείο Διάζωμα και τον πρόεδρο κ. Σταύρο Μπένο ευχαρίστησε τη διοίκηση του ιδρύματος και εξήγησε ότι το ίδρυμα Νιάρχος με την δωρεά του κάνει εφικτή τη σύνταξη της μελέτης ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι εργασίες που προβλέπονται στο Ρωμαϊκό θέατρο μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, εργασίες για τις οποίες υπάρχει χρηματοδότηση.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο χορηγικός φάκελος που έγινε αποδεκτός στο σύνολο του από το ίδρυμα , παρουσιάζει αναλυτικά την τρέχουσα παθογένεια του μνημείου και τα αρχιτεκτονικά και δομικά χαρακτηριστικά του, ενώ περιλαμβάνει την αναλυτική πρόταση μεθοδολογίας και εργασιών αποκατάστασης, συντήρησης και αναστήλωσης του μνημείου.
Συγκεκριμένα ο χορηγικός φάκελος περιλαμβάνει αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης θεάτρου Νικόπολης, μελέτη εργοταξιακών διατάξεων ανύψωσης, μετακίνησης και ανάταξης λιθοσωμάτων σε επίπεδο οριστικής μελέτης, στατική μελέτη αποκατάστασης των αναλημματικών τοίχων, μελέτη συντήρησης υλικών της αποκατάστασης των αναλημματικών τοίχων – συνδετικών στερεωτικών κονιαμάτων θόλων και μελέτη τρισδιάστατης απεικόνισης και απόδοσης.

Σχετικά άρθρα: