Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Απόφαση Δ.Σ. Ενιαίου Συλλόγου 1.10.13

Comments Off on Απόφαση Δ.Σ. Ενιαίου Συλλόγου 1.10.13
Απόφαση  Δ.Σ. Ενιαίου Συλλόγου 1.10.13

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ

Αθήνα, 1/10/2013
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων εξέτασε εκ νέου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την προωθούμενη κυβερνητική απόφαση και μνημονιακή δέσμευση για τις 25.000 «διαθεσιμότητες – απολύσεις» έως το τέλος του έτους.
• Καταγγέλλουμε την πολιτική των απολύσεων και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα την επίθεση που γίνεται στα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πολιτισμός), με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους.
• Καταγγέλλουμε την κατάργηση της μονιμότητας των υπαλλήλων του δημοσίου που στόχο έχει να δημιουργήσει Υπηρεσίες απόλυτα ελεγχόμενες από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.
• Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, αφού οι ανάγκες του δημοσίου θα καλύπτονται με ιδιωτικά συνεργεία, ολιγόμηνες συμβάσεις μέσω ΜΚΟ ή άλλες μορφές ελαστικής εργασίας.

Η δημοσιοποίηση τριών ΚΥΑ με τις οποίες καταργούνται 200 θέσεις εργασίας στο ΥΠΠΟΑ, χωρίς καμία λογική, και ισάριθμοι συνάδελφοι απειλούνται με «διαθεσιμότητα» είναι η αρχή. Δεν έχουμε αυταπάτες: με τη «διαθεσιμότητα» ή με άλλους τρόπους, τώρα ή σε λίγους μήνες είμαστε όλοι και όλες υποψήφιοι προς απόλυση! Είτε με κατάργηση κλάδων, είτε με κατάργηση οργανικών θέσεων, είτε με την απαράδεκτη διαδικασία μοριοδότησης της Υπουργικής Απόφασης Κ. Μητσοτάκη, είτε με το σχεδιαζόμενο νέο Οργανόγραμμα του ΥΠΠΟΑ η πολιτική κατεύθυνση είναι σαφής: διάλυση του δημόσιου τομέα, μεγαλύτερη ύφεση για τη χώρα, μεγαλύτερη φτώχεια για τους εργαζόμενους. Στο ΥΠΠΟΑ κανείς δεν περισσεύει, κανένας κλάδος εργαζομένων δεν είναι περιττός. Είναι όλοι απαραίτητοι.
Ο Ενιαίος Σύλλογος συμμετείχε μαζικά στις δύο 48ωρες απεργίες της ΑΔΕΔΥ και στα μεγάλα συλλαλητήρια. Στη βάση της απόφασης της προηγούμενης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (20/9), περιφρουρήθηκε από τους απεργούς το κεντρικό κτίριο της Μπουμπουλίνας. Με βάση την ίδια απόφαση και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τους συναδέλφους που απειλούνται με διαθεσιμότητα, οι συνάδελφοι του Διοικητικού συνέχισαν να απεργούν προκειμένου να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες της διαθεσιμότητας. Η αλληλεγγύη όλων μας είναι ασπίδα προστασίας για τους συναδέλφους που σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο. Άλλωστε, σήμερα είναι κάποιοι από μας, αύριο θα είμαστε όλοι και όλες.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου πιστεύει πως χρειάζεται γενικευμένος, συντονισμένος, διακλαδικός αγώνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με πείσμα και διάρκεια για να σταματήσουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Ενιαίος Σύλλογος θα συμμετάσχει σε κάθε πρωτοβουλία συντονισμού και αντίστασης, μαζί με άλλα Υπουργεία, μαζί με τα Πανεπιστήμια που βρίσκονται σε αγώνα διάρκειας, μαζί με κάθε κλάδο που κινητοποιείται, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια προκειμένου ο αγώνας να γενικευτεί, προκειμένου να είναι νικηφόρος.
Τμήμα αυτού του αγώνα είναι η δημοσιοποίηση των πραγματικών στόχων της διάλυσης του δημοσίου και κάθε κοινωνικού αγαθού στην κοινωνία και τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Κόντρα στον κοινωνικό αυτοματισμό, είναι σημαντικό κάθε εργαζόμενος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργος, νέος ή συνταξιούχος, να καταλάβει ότι το θέμα του δημοσίου είναι θέμα όλης της κοινωνίας.
Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου
στην κατεύθυνση υλοποίησης και των αποφάσεων της από 20/9 Γενικής Συνέλευσης:

1. Προκηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου από τις 12.00 μέχρι το τέλος ωραρίου με απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, για ενημέρωση του κοινού και τη διανομή σχετικού υλικού. Για την επιτυχία της δράσης θα επιχειρηθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός με άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία του ΥΠΠΟ.

2. Σε συνεργασία με την Απεργιακή επιτροπή οργανώνει συνέντευξη τύπου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με τη συμμετοχή και συναδέλφων που έχουν τεθεί σε «διαθεσιμότητα» για την ευρύτερη προβολή του ζητήματος.

3. Αναλαμβάνει, σε συνεργασία με την Απεργιακή επιτροπή, καμπάνια ενημέρωσης της κοινής γνώμης με την έκδοση αφίσας, την πραγματοποίηση πολύμορφων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, ενημέρωσης και προβολής του έργου των υπηρεσιών και των εργαζόμενων στο ΥΠΠΟΑ, με έμφαση στη δουλειά των συναδέλφων που απειλούνται με διαθεσιμότητα., σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

4. Οργανώνει τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με την Απεργιακή επιτροπή και τους συναδέλφους ανά υπηρεσία, Τοπικές Συνελεύσεις ανά εργασιακό χώρο ή υπηρεσία για την πληρέστερη ενημέρωση και συμμετοχή των συναδέλφων.

5. Προκηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις (24ωρες απεργίες ή στάσεις εργασίας) και απεργιακές συγκεντρώσεις κατά τις ημέρες που θα:
– συνεδριάσει το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό με σκοπό να εμποδίσει με κάθε πρόσφορο μέσο τις συνεδριάσεις του για την «μοριοδότηση» των υπό «διαθεσιμότητα» συναδέλφων
– γνωστοποιηθεί ότι ετοιμάζεται έκδοση νέων διαπιστωτικών πράξεων
– ανακοινωθεί το σχέδιο νέου οργανογράμματος του ΥΠΠΟΑ
– εκδικάζονται οι πράξεις προσβολής των ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες στο ΥΠΠΟ, καθώς και οι ομαδικές προσφυγές ή άλλες νομικές ενέργειες των συναδέλφων για την επιστροφή στη δουλειά τους.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων:
• Συμμετέχει σε όλες τις απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που θα αποφασιστούν από την ΑΔΕΔΥ το προσεχές διάστημα για ζητήματα σχετικά με τις απολύσεις/διαθεσιμότητες, τη διάλυση τομέων του δημοσίου και κοινωνικών υπηρεσιών, την κατάρτιση του προϋπολογισμού.
• Καλεί και τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.
• Συντονίζεται με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες του ΥΠΠΟΑ και όλου του δημοσίου, που βρίσκονται σε κινητοποίηση, για κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις.
• Συμμετέχει στους συντονισμούς σωματείων και Ομοσπονδιών που είναι σε κατεύθυνση διακλαδικού αγώνα διαρκείας.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου