Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Απεργιακός κλοιός από ΑΔΕΔΥ τον Αύγουστο

Comments Off on Απεργιακός κλοιός από ΑΔΕΔΥ τον Αύγουστο
Απεργιακός κλοιός από ΑΔΕΔΥ τον Αύγουστο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα επιστρέψουν τον λογαριασμό στην κυβέρνηση για τις νέες περικοπές, τόνισε ο Σπ. Παπασπύρος.
  • Μήνυμα για κινητοποιήσεις και από τους εκπαιδευτικούς

Απόφαση-πλαίσιο για τον συντονισμό νέων μορφών κινητοποιήσεων σε όλο τον δημόσιο τομέα ακόμα και μέσα στον Αύγουστο έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε χτεσινή της συνεδρίαση, απαντώντας στα μέτρα της κυβέρνησης που επιβάλλουν περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για άμεση πύκνωση και συντονισμό των κινητοποιήσεων αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρος δήλωσε στο “Εθνος” ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι “θα επιστρέψουν τον ”λογαριασμό” στην κυβέρνηση που αποφάσισε νέες περικοπές στα επιδόματα με αναδρομική ισχύ από την 1-1-2011″.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να “βάλουν φραγμό στην πολιτική της κυβέρνησης” και αναφέρει ότι από το Μεσοπρόθεσμο στο δεύτερο Μνημόνιο “το προοίμιο συντάσσεται στην τρέχουσα συγκυρία και το επόμενο δίμηνο. Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα προγράμματα απολύσεων, συρρίκνωση και ουσιαστική διάλυση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών”.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ καλεί τις ομοσπονδίες να λάβουν άμεσα αποφάσεις για κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν:

  •     24ωρες, 48ωρες απεργίες.
  •     Απεργίες διαρκείας.

    Συντονισμό κινητοποιήσεων σε συγκεκριμένες ώρες (αρχή, μέση ή τέλος ωραρίου) με μορφές όπως:

  • καθιστική διαμαρτυρία εντός ή μπροστά στους χώρους εργασίας
  • αποχή από συγκεκριμένες εργασίες και ειδικά αυτές που επιβαρύνουν οικονομικά τους πολίτες προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες (π.χ. εισιτήρια εξωτερικών ιατρείων κ.ά.)
  • εκστρατείες ενημέρωσης στις γειτονιές, στους δήμους κ.ά.
  • Συλλαλητήρια.
  • Συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας με νέες δυναμικές, μαζικές μορφές στους χώρους εργασίας, προς τηνκυβέρνηση.
  • Ο κ. Παπασπύρος δήλωσε ότι η ΑΔΕΔΥ απορρίπτει το εκφυλιστικό φαινόμενο της “λευκής απεργίας”, όπως την εννοούν κάποιοι υπάλληλοι, και προτείνει τον συντονισμό στοχευμένων δράσεων.

Κινητοποιήσεις στην έναρξη της σχολικής χρονιάς δρομολογούν δάσκαλοι-καθηγητές με αφορμή τις νέες περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών.

Τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία όσο και η ΟΛΜΕ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην απόφασή της για μείωση κατά 50% του κινήτρου απόδοσης, και μάλιστα αναδρομικά από 1/7/11.

Αντίστοιχα κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι Ομοσπονδίες Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών μέσα στον Αύγουστο, μετά τη μείωση κατά 20% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ