Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Απεργιακές κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ

Comments Off on Απεργιακές κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ
Απεργιακές κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ

Σεπτέμβριος
19/09/2011

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου της 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικα μέρα με τη μέρα καταργεί και ισοπεδώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και μας οδηγεί στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Οι δραματικές  περικοπές εισοδημάτων, τα νέα φορολογικά χαράτσια, η αύξηση της ανεργίας, οι μαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, το νέο φτωχολόγιο – μισθολόγιο, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, η διάλυση της κύριας σύνταξης και των επικουρικών ταμείων, η υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και η παρά πέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αποτελούν τα αντεργατικά εργαλεία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, που θέλει να γυρίσει την κοινωνία στον προηγούμενο αιώνα.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, υποταγμένη στα συμφέροντα των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου  και των πολυεθνικών, έχει δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στην κοινωνία και ταυτόχρονα μεγαλώνει την ύφεση και αυξάνει δραματικά τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει  να σταματήσουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση στο εισόδημά μας, τα νέα έκτακτα χαράτσια σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις αποφάσισε:

1.     Καταλήψεις Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για την προβολή, ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

•2.     Τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στους φορείς που το προσωπικό τους εντάσσεται στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 1:00μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

•3.     Την κήρυξη 3ωρης παναττικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου για όλο το Δημόσιο (12:30 – λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 1:00μμ στα Προπύλαια.

•4.     Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 6 Οκτωβρίου και εξουσιοδότηση της Ε.Ε. για τη διεύρυνση ή τη μεταφορά της απεργίας, προκειμένου να υπάρχει κοινή γενική απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

•5.     Την εξουσιοδότηση της Ε.Ε., για την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, το αμέσως επόμενο διάστημα ανάλογα με τις εξελίξεις.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Σεπτέμβριος
19/09/2011

Συγκέντρωση Συνδικαλιστικών Στελεχών στην πλατεία Κλαυθμώνος
ΚΑΛΕΣΜΑ
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στα πλαίσια συνέχισης του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα έκτακτα χαράτσια και τις προωθούμενες απολύσεις από το Δημόσιο, αλλά και μπροστά στη νέα βάρβαρη επίθεση που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν Κυβέρνηση και Τρόικα στον κόσμο της εργασίας, καθώς και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αποφάσισε να πραγματοποιήσει, αύριο Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι,  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος,
Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά μας στελέχη να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να δώσουμε άμεση απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Η πολιτική που ακολουθούν, Κυβέρνηση και Τρόικα, μέρα με την ημέρα, μας καταδικάζει όλους στη φτώχεια, μας οδηγεί στην εξαθλίωση και τη Δημόσια Διοίκηση στη διάλυση.
Εμείς οι εργαζόμενοι και η Ελληνική κοινωνία, με τους αγώνες μας, μπορούμε να σταματήσουμε τις καταστροφικές επιλογές και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή και μνημονιακή πολιτική και όσους τη στηρίζουν.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ