Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Αξιολογήσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

Comments Off on Αξιολογήσεις Δημοσίων Υπαλλήλων
Αξιολογήσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

“Μίνι μνημόνια” για δημοσίους υπαλλήλους

Η κυβέρνηση προωθεί μόνιμους δείκτες για την αξιολόγηση του προσωπικού ανά φορέα, Η πρόταση που έριξε στο τραπέζι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Σε μια προσπάθεια να κλείσει οριστικά το θέμα του Δημοσίου με την τρόικα και να πείσει για την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ρίχνει νέα πρόταση στο τραπέζι.

Σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, με εγκύκλιό του ενεργοποιεί παλαιότερο νόμο σχετικά με την κατάρτιση συγκεκριμένων στόχων ανά υπηρεσία και χρονοδιαγράμματος υλοποίησής τους, καθώς και θέσπιση δεικτών μέτρησης αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας του προσωπικού.

“Φέτος λόγω περιορισμένου χρόνου θα προχωρήσουμε σε μία ad hoc αξιολόγηση των πλεοναζόντων υπαλλήλων, που θα στηριχθεί στους φακέλους τους και κυρίως τα δηλωμένα προσόντα και στο πειθαρχικό τους προφίλ”, σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου. “Πρέπει όμως να δημιουργηθεί μία βάση αξιολόγησης του προσωπικού με στόχους και να εγκαθιδρυθούν δείκτες για ένα μόνιμο σύστημα”, διευκρίνισαν.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η εγκύκλιος για την καθιέρωση του μοντέλου που θα ισχύσει το επόμενο διάστημα και θα οδηγήσει σε πιο ουσιαστικές κρίσεις υπαλλήλων το 2014.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 22 Μαρτίου οι υπουργοί θα πρέπει να έχουν εκδώσει αποφάσεις με τις οποίες θα ορίζουν συγκεκριμένους στόχους και οι οποίες εν συνεχεία θα εξειδικευθούν ανά διεύθυνση και τμήμα.

Παράλληλα, έως το τέλος Απριλίου θα δημοσιευθούν και οι δείκτες μέτρησης αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας, τόσο για την επίτευξη των στόχων υπηρεσιών όσο και για εκείνους που θα οριστούν για τους υπαλλήλους.

Διευκρινίσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο έδωσαν στους επικεφαλής της τρόικας υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν με τεχνικά κλιμάκια της τρόικας