Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Απόφοιτοι ΙΕΚ: Αναφορά στα αιτήματα τους στη Βουλή

Comments Off on Απόφοιτοι ΙΕΚ: Αναφορά στα αιτήματα τους στη Βουλή
Απόφοιτοι ΙΕΚ: Αναφορά στα αιτήματα τους στη Βουλή

Στη Βουλή ως αναφορά στα αιτήματα των αποφοίτων ΙΕΚ Ηρακλείου ειδικότητας “Φύλακες Αρχαιολογικών Χώρων”, από τη Βουλευτή του Νομού Ηρακλείου Μαρία Σκραφνάκη

Αναφορά προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, κατέθεσε η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα. Σκραφνάκη Μαρία, την επιστολή των αποφοίτων και σπουδαστών των ΙΕΚ Ηρακλείου της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων», με την οποία ζητούν στις μελλοντικές προκηρύξεις εποχιακού προσωπικού για την φύλαξη των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, να προηγούνται οι απόφοιτοι των ΙΕΚ με ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων», καθώς διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή τους:
«Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας  το ΒΗΜΑ 26 Φεβρουαρίου 2012 με τίτλο « ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΡΑΜΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ», κρίνεται πλέον περισσότερο αναγκαία από ποτέ η επάνδρωση των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων από εξειδικευμένο και κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό.  Πιστεύουμε ότι είναι πλέον από όλους αποδεκτό η φύλαξη της πολιτισμική μας κληρονομιάς να ανατίθεται σε καταρτισμένο προσωπικό όπως είναι οι απόφοιτοι αλλά και οι σπουδαστές στα αντίστοιχα δημόσια ΙΕΚ , χωρίς να θέλουμε να απαξιώσουμε  την πολύτιμη εμπειρία που διαθέτει το ήδη υπάρχον προσωπικό που εργάζεται στους χώρους αυτούς.
Έτσι προτείνουμε στις μελλοντικές προκηρύξεις εποχιακού προσωπικού για την φύλαξη των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, να απαιτείται ο τίτλος της πιστοποίησης, ελλείψει πιστοποιημένων να έπονται οι απόφοιτοι αλλά και ελλείψει  αυτών να ακολουθούν αυτοί που φοιτούν σε κάποιο εξάμηνο κατά προτεραιότητα ανάλογα με το εξάμηνο σπουδών τους. Ελλείψει δε αυτών να συμμετέχουν και άλλοι τίτλοι σπουδών όπως ΔΕ.
Είναι ένα αίτημα δίκαιο και ωφέλιμο για το αντικείμενο μας. Δίνει σε εμάς τους σπουδαστές ένα ισχυρό κίνητρο να συνεχίσουμε να φοιτούμε αλλά και να εξασφαλίσουμε για κάποιους μήνες τα προς το ζην με συμβάσεις στο χώρο του αντικειμένου κατάρτισης μας.     Επίσης αποκτώντας  έτσι μεγαλύτερη εμπειρία και με τις υψηλού επιπέδου γνώσεις που αποκτούμε σταδιακά, ήδη από το πρώτο εξάμηνο και δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη κάποια εμπειρία στο χώρο από προηγούμενες συμβάσεις θα είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί από τυχόν άλλες επιλογές.»