Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΠΟΑ

0 σχόλια
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΠΟΑ

συριζα

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΠΟΑ

 Che fece …. il gran rifiuto

Στις 5 Ιουλίου ο λαός μας καλείται να πάρει μια απόφαση ιστορικής σημασίας, που θα σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Καλούμαστε να πούμε ένα ισχυρό «ΟΧΙ» στα Μνημόνια, που εδώ και χρόνια διαλύουν τη ζωή, υπονομεύουν το μέλλον μας, οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση και στην υποταγή, μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποικία χρέους, φαλκιδεύουν δημοκρατικές ελευθερίες, υπονομεύουν βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις, δημιουργούν συνθήκες νεοαποικιοκρατίας..

 Το «ΟΧΙ» είναι η μόνη απάντηση, που ακυρώνει τα αντιδημοκρατικά τελεσίγραφα των δανειστών, υπερασπίζεται τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και θωρακίζει την λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου.

 Το τελευταίο διάστημα όλοι και όλες έχουμε συνειδητοποιήσει, ότι ο πραγματικός στόχος των δανειστών υπερβαίνει τα επιμέρους οικονομικά ζητήματα. Παρά τα λάθη και τις υστερήσεις στη διαπραγμάτευση, που μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι έχουν συμβεί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς.

 ΕΕ-ΔΝΤ και ΕΚΤ είχαν από την πρώτη στιγμή, ως κύριο πολιτικό στόχο την ταπείνωση του ελληνικού λαού, την ανατροπή της Κυβέρνησης, την αυτοαναίρεση του ΣΥΡΙΖΑ και την εμπέδωση σε όλους τους λαούς, ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι ανίκητος, η διαρκής λιτότητα, ο εργασιακός μεσαίωνας χωρίς δικαιώματα, οι περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών είναι μονόδρομος.

Η αποδοχή από την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας επιπλέον μνημονιακών μέτρων ένα αποτέλεσμα θα είχε: να βυθιστεί η κοινωνία ακόμη πιο βαθιά στο τέλμα της ύφεσης. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Απαντάμε «ΟΧΙ»!

 Τις μέρες που έρχονται ο λαός μας θα αποδείξει, ότι οι εκβιασμοί, η προσπάθεια χειραγώγησης της ελεύθερης σκέψης από τα Ιερατεία της Τρόϊκα, τα ΜΜΕ, τους τραπεζίτες και το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό (ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ), θα πέσουν στο κενό.

 Ο λαός μας αποκτά ξανά κυρίαρχο και αποφασιστικό ρόλο, λόγο και φωνή, δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας και συμμετοχής. Κάνει το μέλλον δική του υπόθεση, βγαίνει στο προσκήνιο της ιστορίας, ξεπερνάει φοβίες και αδράνειες, δίνει τη δική του βροντερή απάντηση κόντρα σε λογικές και πρακτικές ανάθεσης. Από θεατής γίνεται πρωταγωνιστής, δίνει τη μάχη για να σαρώσει αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, για να ακυρώσει «κατσαρόλες» και να διασφαλίσει δημοκρατικές εξελίξεις.

 Χωρίς αυταπάτες, χωρίς μισόλογα, ο λαός μπορεί και πρέπει να λύσει μια για πάντα τα δεσμά των Μνημονίων, να χαράξει μια δύσκολη, αλλά περήφανη πορεία χειραφέτησης από τους δυνάστες του.

 Ως λαός έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία μας, ότι ξέρουμε και μπορούμε να λέμε το μεγάλο «ΟΧΙ», όταν στο όνομα των συσχετισμών και του ρεαλισμού ντόπιοι και ξένοι μας καλούσαν να παραδοθούμε και να συνθηκολογήσουμε. Θα το ξαναπούμε στις 5 Ιουλίου, σηματοδοτώντας τη νίκη της Δημοκρατίας και της ελπίδας απέναντι στη βαρβαρότητα των Μνημονίων.

 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ συμμετέχουμε μαζικά στο δημοψήφισμα!

Απαντάμε «ΟΧΙ» στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα.

Λέμε «ΟΧΙ» στα Μνημόνια και στις «διασώσεις» που ταπεινώνουν, εξαθλιώνουν, συντρίβουν το λαό και τις ανάγκες του, διαλύουν το κοινωνικό κράτος, υπονομεύουν και εκφυλίζουν τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία μετατρέποντας τη χώρα σε οικονομική μπανανία.

Διεκδικούμε και παλεύουμε την ακύρωση των Μνημονίων της λιτότητας, της ύφεσης και της υποταγής. Διεκδικούμε την εθνικοποίηση των Τραπεζών και τη διαγραφή του παράνομου και επονείδιστου χρέους.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ σε κάθε γειτονιά δίνουμε τη μάχη της 5ης Ιουλίου.

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ