Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΥΠΠΟ

Comments Off on Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΥΠΠΟ
Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΥΠΠΟ
Αθήνα, 20/09/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., προκειμένου να αποφθεχθεί η περαιτέρω σύγχυση και ο αναβρασμός στις υπηρεσίες, ενημερώνει τους συναδέλφους, οι οποίοι ανήκουν στις ειδικότητες που περιλαμβάνονται στις Κ.Υ.Α. και λαμβάνουν έγγραφα, που έχουν αποσταλεί από το Διοικητικό τα ακόλουθα:

-Το ότι λαμβάνουν αυτό το έγγραφο (διαφορετικό αν είναι Μόνιμοι ή Αορίστου Χρόνου) ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι ανήκουν στην λίστα όσων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

-Το έγγραφο αυτό αποστέλλεται με σκοπό να δηλώσουν οι συνάδελφοι αν ανήκουν στις εξαιρέσεις που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση για τη διαθεσιμότητα (Διαύγεια ΑΔΑ:ΒΛΩΡΧ-5ΦΟ/2Αυγούστου 2013) – “http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΛΩΡΧ-5ΦΟ”
Για τη δική σας εξυπηρέτηση Το συγκεκριμένο αρχείο μπορείτε να το “κατεβάσετε” και από εδώ με δεξί κλικ και Αποθήκευση δεσμού ως (Firefox) ή Αποθήκευση προορισμού ως (Explorer)

Στη συνέχεια ενημερώνουμε πως, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α., για σχεδιαστές και εργάτες, θα ακολουθήσει μοριοδότησηκαι έπειτα θα εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις για όσους τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σε κάθε περίπτωση Ατομική Διοικητική Πράξη δεν θα εκδοθεί ως τις 24/9, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εξαίρεσης από το καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία, όπως έχει κάνει ήδη γνωστό, θα σταθεί δίπλα σε όλους τους συναδέλφους που θα βρεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και θα κινήσει με κάθε ένδικο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία του δικαστικού αγώνα η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. ζητά την συνεισφορά στη συλλογή στοιχείων που θα αποδεικνύουν:
Τη ζημιά που θα υποστεί το Δημόσιο στην περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στο ΥΠ.ΠΟ.Α.

Αυτό μπορεί να γίνει με την αποστολή στην Ομοσπονδία στοιχείων με τα οποία θα:

Α) Περιγράφεται η εργασία που ασκούν σήμερα οι εργαζόμενοι και τις επιπτώσεις που θα έχει η αποχώρηση στο έργο του Υπουργείου, καθώς και πως αυτό αντιβαίνει τη Συνταγματική επιταγή της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Β) Αναδεικνύεται τυχόν ετεροαπασχόληση του εργαζόμενου. Δηλαδή με ποια καθήκοντα δούλευε πραγματικά ο εργαζόμενος ανεξαρτήτως του κλάδου του και πως το Υπουργείο αποδεχόταν την εργασία του.

Γ) Παρουσιάζονται αδικίες προς τους εργαζόμενους (π.χ. αιτήματα μετατάξεων σε άλλον κλάδο ή υπηρεσία που δεν ικανοποιήθηκαν κ.α.)

Δ) Αποδεικνύεται ότι οι πράξεις που περιγράφονται στις Κ.Υ.Α. των διαθεσιμοτήτων, αν προχωρήσουν, θα αντιτίθενται στην αξιοκρατία και στην προστασία της ατομικής περιουσίας των εργαζομένων.

Τέλος, καλούμε τις Συναδέλφισσες κα τους Συναδέλφους που το επιθυμούν να έρθουν σε επικοινωνία με τα Σωματεία στα οποία ανήκουν, καθώς και με την Ομοσπονδία, όπως επίσης ενημερώνουμε πως μόνο όταν και εφόσον έρθουν Ατομικές Διαπιστωτικές Πράξεις μπορεί ατομικά κάποιος να τις προσβάλει.

Σημ: Τη νομική υποστήριξη έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο της κας. Μαρίας Τσίπρα (Μαυρομματαίων 11, 10682, Αθήνα. Τηλέφωνο. 210 3302240)

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.