Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ανακοίνωση Ενιαίου Συλόγου Υπαλλήλων Υπ. Πολιτισμού

Comments Off on Ανακοίνωση Ενιαίου Συλόγου Υπαλλήλων Υπ. Πολιτισμού
Ανακοίνωση Ενιαίου Συλόγου Υπαλλήλων Υπ. Πολιτισμού

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ
Αθήνα, 10/9/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων εξέτασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την προωθούμενη κυβερνητική απόφαση και μνημονιακή δέσμευση για τις 25.000 «διαθεσιμότητες – απολύσεις» έως το τέλος του έτους. Είναι πια ξεκάθαρο πως οι απολύσεις που σχεδιάζουν τώρα και όσες προαναγγέλλουν για τους επόμενους μήνες διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες και κάθε κοινωνικό δικαίωμα, απογυμνώνουν το ήδη υποστελεχωμένο ΥΠΠΟΑ, τη ΓΓΑ και τα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ (ΤΑΠ κλπ), θυσιάζοντας τους εργαζόμενους σε μια ανάλγητη και αναποτελεσματική πολιτική που βουλιάζει τη χώρα ολοένα και περισσότερο.
Ο Ενιαίος Σύλλογος καταγγέλλει την πολιτική των απολύσεων και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα την επίθεση που γίνεται στα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πολιτισμός). Δεν έχουμε αυταπάτες: με τη «διαθεσιμότητα» ή με άλλους τρόπους, τώρα ή σε λίγους μήνες είμαστε όλοι και όλες υποψήφιοι προς απόλυση! Είτε με κατάργηση κλάδων, είτε με κατάργηση οργανικών θέσεων, είτε με την απαράδεκτη διαδικασία μοριοδότησης της Υπουργικής Απόφασης Κ. Μητσοτάκη, είτε με το σχεδιαζόμενο νέο Οργανόγραμμα του ΥΠΠΟΑ – που δρομολογείται να «περάσει» μέσα στον Οκτώβρη χωρίς η τελική του μορφή να έχει γίνει γνωστή στους εργαζόμενους – η πολιτική κατεύθυνση είναι σαφής: διάλυση του δημόσιου τομέα, μεγαλύτερη ύφεση για τη χώρα, μεγαλύτερη φτώχεια για τους εργαζόμενους.
Οι 250 (ή όσες είναι τελικά) «διαθεσιμότητες» στο ΥΠΠΟΑ είναι μόνο η αρχή των απολύσεων που έρχονται. Όμως, στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ είναι γνωστό πως δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Αντίθετα, υπάρχει ανάγκη για επιπλέον προσωπικό στις εφορείες αρχαιοτήτων, στα μουσεία, στις κεντρικές υπηρεσίες. Στο ΥΠΠΟΑ κανείς δεν περισσεύει, κανένας κλάδος εργαζομένων δεν είναι περιττός. Είναι όλοι απαραίτητοι.
Ωστόσο, η κυβέρνηση βλέπει τους εργαζόμενους σαν αριθμούς. Οι καταργήσεις φορέων, υπηρεσιών και εργαζομένων ακολουθούν τη λογική του «ξαφνικού θανάτου», καθώς ανακοινώνονται μια μέρα πριν! Μια κυβέρνηση που κλείνει σε μια νύχτα δημόσιους οργανισμούς όπως η ΕΡΤ, που βγάζει σε διαθεσιμότητα γιατρούς και νοσηλευτές, που απολύει εκπαιδευτικούς και αναγγέλλει ότι θα τους επαναπροσλάβει ως… ωρομίσθιους, είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρεται για την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου τομέα, αλλά για την απορρύθμισή του. Δεν πρόκειται για «μείωση του δημόσιου τομέα», αλλά για κατάργηση της μονιμότητας και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, αφού οι ανάγκες του δημοσίου θα καλύπτονται με ιδιωτικά συνεργεία, ολιγόμηνες συμβάσεις μέσω ΜΚΟ, ή ωρομίσθιους.
Ο Ενιαίος Σύλλογος πιστεύει πως απέναντι στη διαμορφούμενη κατάσταση δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να αντισταθούμε όλοι και όλες μαζί για να τους σταματήσουμε, να δώσουμε τη σκληρή και παρατεταμένη μάχη για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα των μνημονιακών πολιτικών. Χρειάζεται γενικευμένος, συντονισμένος, διακλαδικός αγώνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με πείσμα και διάρκεια για να σταματήσουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.

Αποφασίζουμε:
• Την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας και συγκέντρωσης στη Μπουμπουλίνας την ημέρα που τυχόν υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση για να τεθούν σε διαθεσιμότητα συνάδελφοι από το ΥΠΠΟΑ.
• Τη συμμετοχή την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18.30 στην Πανελλαδική Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή που οργανώνει η ΟΛΜΕ στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου 2) ενάντια στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο.
• Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ: Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 3 μήνες από το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση. Όλοι και όλες στη μεγάλη συναυλία στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Τη συμμετοχή στην εβδομάδα αγωνιστικών-απεργιακών κινητοποιήσεων 16-20 Σεπτέμβρη που έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ με:
o Τοπικές συνελεύσεις, ανά υπηρεσία ή χώρο εργασίας, τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη για καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία του αγώνα.
o την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στάση εργασίας από τις 12.00 – τέλος βάρδιας και απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 στην Μπουμπουλίνας. Πορεία για διανομή υλικού σε κεντρικά σημεία της ευρύτερης περιοχής σε συντονισμό και με άλλους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποίηση. Καλούμε την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, τους κλαδικούς Συλλόγους του ΥΠΠΟΑ, τους Συλλόγους του ΤΑΠΑ και του ΕΚΕΒΙ σε κοινή κινητοποίηση για να αναδειχθεί το χτύπημα στον πολιτισμό.
o Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, με συγκεντρώσεις όπου αποφασιστεί από την ΑΔΕΔΥ.
o Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη έκτακτη Γενική Συνέλευση για να εκτιμήσουμε τις εξελίξεις στην προοπτική κλιμάκωσης και γενίκευσης του απεργιακού μετώπου.

– Ζητούμε από την ΠΟΕΥΠΠΟ να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις και από την ΑΔΕΔΥ, που συνεδριάζει στις 21/9, να πάρει απόφαση για πενθήμερη απεργία σε όλο τον δημόσιο τομέα από 23 Σεπτεμβρίου, και να καλέσει και τη ΓΣΕΕ και όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να παλέψουν μαζί μας για να ΦΥΓΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, του ΔΝΤ και της Τρόικας.
– Συντονιζόμαστε με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες του ΥΠΠΟΑ και όλου του δημοσίου, που βρίσκονται σε κινητοποίηση, για κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις.
– Συμμετέχουμε στους συντονισμούς σωματείων και Ομοσπονδιών που είναι σε κατεύθυνση διακλαδικού αγώνα διάρκειας, για να προχωρήσει αυτός ο αγώνας ακόμη και αν τον αρνηθεί η ΑΔΕΔΥ.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου