Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ανακοίνωση Ενιαίου Συλλόγου 20/09/2013

Comments Off on Ανακοίνωση Ενιαίου Συλλόγου 20/09/2013
Ανακοίνωση Ενιαίου Συλλόγου 20/09/2013

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ
Αθήνα, 20/09/2013
Συνεχίζουμε!
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 20ης Σεπτεμβρίου 2013 του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων εξέτασε εκ νέου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την προωθούμενη κυβερνητική απόφαση και μνημονιακή δέσμευση για τις 25.000 «διαθεσιμότητες – απολύσεις» έως το τέλος του έτους.
Είναι πια ξεκάθαρο πως οι απολύσεις που σχεδιάζουν τώρα και όσες προαναγγέλλουν για τους επόμενους μήνες διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες και κάθε κοινωνικό δικαίωμα, απογυμνώνουν το ήδη υποστελεχωμένο ΥΠΠΟΑ, τη ΓΓΑ και τα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ (ΤΑΠΑ κλπ), θυσιάζοντας τους εργαζόμενους σε μια ανάλγητη και αναποτελεσματική πολιτική που βουλιάζει τη χώρα ολοένα και περισσότερο.

Η ΓΣ του Ενιαίου Συλλόγου καταγγέλλει την πολιτική των απολύσεων και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα την επίθεση που γίνεται στα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πολιτισμός).
Δεν έχουμε αυταπάτες: με τη «διαθεσιμότητα» ή με άλλους τρόπους, τώρα ή σε λίγους μήνες είμαστε όλοι και όλες υποψήφιοι προς απόλυση! Είτε με κατάργηση κλάδων, είτε με κατάργηση οργανικών θέσεων, είτε με την απαράδεκτη διαδικασία μοριοδότησης της Υπουργικής Απόφασης Κ. Μητσοτάκη, είτε με το σχεδιαζόμενο νέο Οργανόγραμμα του ΥΠΠΟΑ η πολιτική κατεύθυνση είναι σαφής: διάλυση του δημόσιου τομέα, μεγαλύτερη ύφεση για τη χώρα, μεγαλύτερη φτώχεια για τους εργαζόμενους.
Οι «διαθεσιμότητες» στο ΥΠΠΟΑ είναι μόνο η αρχή των απολύσεων που έρχονται. Όμως, στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ είναι γνωστό πως δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Αντίθετα, υπάρχει ανάγκη για επιπλέον προσωπικό στις εφορείες αρχαιοτήτων, στα μουσεία, στις κεντρικές υπηρεσίες. Στο ΥΠΠΟΑ κανείς δεν περισσεύει, κανένας κλάδος εργαζομένων δεν είναι περιττός. Είναι όλοι απαραίτητοι.
Ωστόσο, η κυβέρνηση βλέπει τους εργαζόμενους σαν αριθμούς. Δεν ενδιαφέρεται για την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου τομέα, αλλά για την απορρύθμισή του. Δεν πρόκειται για «μείωση του δημόσιου τομέα», αλλά για κατάργηση της μονιμότητας και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, αφού οι ανάγκες του δημοσίου θα καλύπτονται με ιδιωτικά συνεργεία, ολιγόμηνες συμβάσεις μέσω ΜΚΟ ή ωρομίσθιους.

Η ΓΣ του Ενιαίου Συλλόγου πιστεύει πως απέναντι στη διαμορφούμενη κατάσταση δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να αντισταθούμε όλοι και όλες μαζί για να τους σταματήσουμε, να δώσουμε τη σκληρή και παρατεταμένη μάχη για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα των μνημονιακών πολιτικών. Χρειάζεται γενικευμένος, συντονισμένος, διακλαδικός αγώνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με πείσμα και διάρκεια για να σταματήσουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.

Η ΓΣ του Ενιαίου Συλλόγου:
1. Εισηγείται στην ΠΟΕ ΥΠΠΟ και την ΑΔΕΔΥ, της οποίας το Γενικό Συμβούλιο συνεδριάζει αύριο Σάββατο 21/9, να προκηρύξουν τριήμερη απεργία από τη Δευτέρα 23/9 για να κλείσει όλο το δημόσιο, με προοπτική κλιμάκωσης, με αντίστοιχο κάλεσμα συμμετοχής και στον ιδιωτικό τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να παλέψουν μαζί μας για να ΦΥΓΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, του ΔΝΤ και της Τρόικας.
2. Αν δεν συμβεί το παραπάνω, ο Ενιαίος Σύλλογος προκηρύσσει 48ωρη απεργία Τρίτη 24/9 και Τετάρτη 25/9, και συγκέντρωση και τις δύο μέρες στο κεντρικό κτίριο της Μπουμπουλίνας από το πρωί. Δεν αναγνωρίζουμε τις απολύσεις, καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση συναδέλφου.
3. Ζητά από το Συνέδριο της ΠΟΕΥΠΠΟ που πραγματοποιείται στις 25-27 Σεπτέμβρη να πάρει αντίστοιχες αποφάσεις για αγώνα διαρκείας.

Η ΓΣ του Ενιαίου Συλλόγου:
1. Συμμετέχει σε όλες τις απεργιακές και άλλες αγωνιστικής κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που θα αποφασιστούν από την ΑΔΕΔΥ.
2. Εκλέγει Απεργιακή Επιτροπή για τον καλύτερο συντονισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Σε συνεννόηση με το ΔΣ η Απεργιακή Επιτροπή οργανώνει απεργιακές φρουρές όπου χρειαστεί.
3. Εξουσιοδοτεί το ΔΣ του Ενιαίου να προκηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ή όποια άλλη πρόσφορη μορφή κινητοποίησης, προκειμένου να κλείσει το Διοικητικό του Υπουργείου και μην αποσταλούν ατομικά χαρτιά διαθεσιμότητας σε κανένα συνάδελφο. Σε περίπτωση που χρειαστεί να απεργήσουν οι συνάδελφοι από το Διοικητικό, να ενισχυθούν από το ταμείο του Ενιαίου Συλλόγου.
4. Καταγγέλλει τη συγκρότηση της επιτροπής μοριοδότησης και την προσπάθεια να εμφανιστεί ως «αξιολόγηση» η απαράδεκτη μοριοδότηση που ορίζει η Υπουργική Απόφαση Μητσοτάκη. Καλεί, σε αυτή την ιστορική και κρίσιμη στιγμή, τους συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου μας, να μην συμμετάσχουν στο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό, να αποδείξουν στην πράξη ότι δεν λειτουργούν ως δοτοί κυβερνητικοί υπάλληλοι αλλά ως ανεξάρτητοι κρατικοί λειτουργοί, ως πραγματικοί συνάδελφοι.
5. Καλεί και τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του Αθλητισμού και του Πολιτισμού να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.
6. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού για την εργασία των συναδέλφων που απειλούνται με διαθεσιμότητα.
7. Συντονιζόμαστε με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες του ΥΠΠΟΑ και όλου του δημοσίου, που βρίσκονται σε κινητοποίηση, για κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις.
8. Συμμετέχουμε στους συντονισμούς σωματείων και Ομοσπονδιών που είναι σε κατεύθυνση διακλαδικού αγώνα διάρκειας, για να προχωρήσει αυτός ο αγώνας ακόμη και αν τον αρνηθεί η ΑΔΕΔΥ.

Το ΔΣ