Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Αρχαιοφυλάκων

0 σχόλια
Ανακοίνωση Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Αρχαιοφυλάκων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ AΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 dhm_syn  αυτόνομη-παρέμβαση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 28.2.2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας της Π.Ε.Υ.Φ.Α. με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου και τον διευθυντή του γραφείου της κ. Βαγγέλη Πολίτη. Τα βασικά θέματα που τέθηκαν ήταν τα εξής:

  1. Να παραμείνει το Τ.Α.Π. ο φορέας πληρωμής των εξαιρέσιμων και πέραν του πενθημέρου
  2. Οργανισμός του Υπουργείου Πολιτισμού
  3. Ενίσχυση του κλάδου των Αρχαιοφυλάκων με μόνιμο προσωπικό

Η Υπουργός απάντησε σε όλα τα θέματα ως εξής:

  1. αναφέρθηκε στην συνάντηση (14.2.2017) που είχε με την Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. και επανέλαβε ότι, σε ερώτημα που της έθεσε ο πρόεδρος της Π.Ε.Υ.Φ.Α. σχετικά με το σχέδιο Οργανισμού του Τ.Α.Π. και την συνέχιση της καταβολής των εξαιρεσίμων και πέραν του πενθημέρου από το Τ.Α.Π., απάντησε πως αποδέχεται το αίτημα της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. να μείνει πίσω χρονικά το σχέδιο Οργανισμού του Τ.Α.Π., επειδή αφενός κατανοεί τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και αφετέρου για να δοθεί περισσότερος χρόνος για διάλογο και ανεύρεση λύσεων. Η απάντηση αυτή εξακολουθεί να ισχύει. Σχετικά με την καταβολή των εξαιρέσιμων και πέραν του πενθημέρου από το Τ.Α.Π. επανέλαβε, ότι βούλησή της είναι να παραμείνει το Τ.Α.Π. ο φορέας πληρωμής τους. Είπε επίσης ότι τα εξαιρέσιμα και Πέραν του Πενθημέρου θα εξακολουθήσουν να καταβάλλονται κανονικά και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα σ’ αυτό το θέμα.
  2. Σχετικά με τις θέσεις μας για τον Οργανισμό του Υπουργείου Πολιτισμού, δηλαδή το Τμήμα Φύλαξης στην κεντρική Υπηρεσία – τα Αυτόνομα Γραφεία ανά Εφορεία και Μουσείο – τη θεσμοθέτηση της θέσης του Αρχιφύλακα, ήταν θετική και έδειξε να κατανοεί την ανάγκη ύπαρξης ιεραρχικής δομής και διοικητικής εξέλιξης στον κλάδο. Ζήτησε δε την γραπτή κατάθεση των σχετικών προτάσεων της Π.Ε.Υ.Φ.Α.
  3. 3. Σχετικά με την Ενίσχυση του κλάδου των Αρχαιοφυλάκων με μόνιμο προσωπικό, είπε:

α) προχωρά η διαδικασία για την εφαρμογή του άρθρου 47 του Ν.4440/Φ.Ε.Κ./Α /224/2.12.2016 που αφορά στα «ένδικα μέσα» προκειμένου άμεσα να ενταχθούν οι συνάδελφοι αυτοί ως ΙΔ.Α.Χ.

β) θεώρησε λογικό και θα προσπαθήσει για την αύξηση του αριθμού των οργανικών θέσεων, ημερησίων και νυχτοφυλάκων, ώστε να μπορεί να ενισχυθεί ο κλάδος περαιτέρω τόσο μέσω της κινητικότητας, όσο και για να υπάρχει η δυνατότητα σχεδιασμού και προγραμματισμού μελλοντικών προσλήψεων

γ) για την προκήρυξη των 200 προσλήψεων αρχαιοφυλάκων απάντησε, ότι όχι μόνο αποτελεί πρωθυπουργική δέσμευση, αλλά και η ίδια σε σχετική ερώτηση που έγινε στη Βουλή, είπε, ότι αυτές οι προσλήψεις θα γίνουν. Επανέλαβε, ότι έχει υπάρξει συνεννόηση με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και αμέσως μετά το πέρας της αξιολόγησης θα προχωρήσει η διαδικασία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Αυτόνομη Παρέμβαση και η Δημοκρατική Συνεργασία θεωρούμε, ότι λάβαμε ικανοποιητικές απαντήσεις. Ωστόσο, επιφυλασσόμαστε έως την υλοποίηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με τις προτάσεις που καταθέσαμε ως Π.Ε.Υ.Φ.Α.. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να προχωρήσουμε σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Θεωρούμε δε, ότι δεν υπάρχει χώρος, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, για πιθανές πολιτικές ή προσωπικές επιδιώξεις, οι οποίες μόνο να δυναμιτίσουν και να υπονομεύσουν μπορούν την προσπάθεια επίλυσης χρόνιων προβλημάτων του κλάδου μας και τελικά να αποβούν μοιραίες για το μέλλον των αρχαιοφυλάκων.

Η Π.Ε.Υ.Φ.Α. διαχρονικά είχε ως επίκεντρο τους Αρχαιοφύλακες και λειτουργούσε πάντα με μοναδικό γνώμονα την δίκαιη επίλυση των προβλημάτων. Λαμβάνοντας υπόψη την τωρινή συγκυρία και το δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για όλους τους εργαζόμενους, δεν έχουμε το δικαίωμα να παρεκκλίνουμε από το δρόμο αυτό.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση και η Δημοκρατική Συνεργασία χρόνια τώρα πορεύονται στην Π.Ε.Υ.Φ.Α. με αγωνιστικότητα, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και απόλυτη συνέπεια. Πιστές στις αρχές τους και τις θέσεις τους θα εξακολουθήσουν να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Συνεχίζουμε δυναμικά με όραμα για τον κλάδο γνωρίζοντας ότι

«αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας,  θα πας εκεί που κοιτάς»