Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Αναγνώριση 5 πλασματικών ετών για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού

Comments Off on Αναγνώριση 5 πλασματικών ετών για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού
Αναγνώριση 5 πλασματικών ετών για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΠΕΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αναγνώριση 5 πλασματικών ετών για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού ώστε να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότηση χρόνια υπηρεσίας και επανακαθορισμό των μονάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται στο διπλάσιο, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων που εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νομοθετική πρωτοβουλία της αναπληρωτού υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Φώφης Γεννηματά είναι αποτέλεσμα μηνών διαπραγμάτευσης με το υπουργείο Οικονομικών και διαβούλευσης με υπηρεσιακούς φορείς, και σκοπό είχε τη διασφάλιση ενός βιώσιμου και δίκαιου συνταξιοδοτικού πλαισίου για τους στρατιωτικούς, ώστε να δοθεί λύση σε ένα χρονίζον ζήτημα που αφορούσε το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου έχει υπογραφεί ήδη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ενώ δεν υπάρχει καμμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις 28 Μαίου, από το υπουργείο Οικονομικών και έρχεται σε υλοποίηση της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με το νομοσχέδιο:

-Παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων να αναγνωρίσει 5 πλασματικά χρόνια για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότηση έτη υπηρεσίας -40 έτη εκ των οποίων 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και 5 πλασματικά.

Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ισότητα με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που είχαν στο σύνολο τους τη δυνατότητα να συμπληρώνουν 5 έτη πλασματικής υπηρεσίας και

-Επανακαθορίζονται οι μονάδες και οι υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπολογίζεται διπλάσιος και με τον τρόπο αυτό αναμορφώνεται το ισχύον αναχρονιστικό καθεστώς που δεν βασιζόταν σε επιχειρησιακά κριτήρια αλλά μόνο σε γεωγραφικά.