Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ακρόπολη: Οργή στο Twitter για την «Τσι-μενδώνη» υπουργό

0 σχόλια
Ακρόπολη: Οργή στο Twitter για την «Τσι-μενδώνη» υπουργό

Στο Ελληνικό περιμέναμε μπετό στην Ακρόπολη έπεσε τελικά. Τα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πολλά έχουν δει τα μάτια των ανθρώπων του Πολιτισμού.

Οι πολιτικές και οι αποφάσεις της ΝΔ (θυμίζουμε τα αρχαία στο Μετρό Θεσσαλονίκης), δεν φαίνεται να διακρίνονται από ευαισθησία γύρω από την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Η απόφαση του υπουργείου να προχωρήσει τις εργασίες το πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση Διαδρομών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για άτομα με δυσκολία στην κίνηση», καθώς και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο έχουν δημιουργήσει αρκετά ερωτηματικά.

Και για να προλάβουμε τους κακοπροαίρετους υποτίθεται ότι γίνεται μελέτη για να έχουν πρόσβαση ΑμεΑ στον Ιερό Βράχο, οπότε δικαιολογημένα οι χρήστες αναρωτιούνται η λύση ήταν το τσιμέντο, ή υπάρχουν άλλα πιο φιλικά προς το αρχαιολογικό περιβάλλον υλικά;

Ο αρχαιολογικός χώρος τσιμεντώθηκε σε αρκετά σημεία, και ο κόσμος του twitter με χιούμορ διασκεδάζει τις εντυπώσεις.

Πηγή: η Αυγή

 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τσιμεντώνει την Ακρόπολη

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης τσιμεντώνεται με την υπογραφή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι φωτογραφίες κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις.

Όπως μπορείτε να διαπιστώστε ιδίοις όμμασι, ο χώρος γέμισε μπετόν σε αρκετά σημεία στο πλαίσιο, όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εργασιών για το έργο «Διαμόρφωση Διαδρομών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για άτομα με δυσκολία στην κίνηση».

Οι εικόνες γεννούν μόνο αναπάντητα ερωτήματα και ένα τεράστιο «γιατί», κυρίως, για το κατά πόσον δεν βρέθηκε ένας πιο φιλικός, προς το περιβάλλον τρόπος.

Παράλληλα δείχνει και την πρόθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για να καλύψει με τσιμέντο και στην τελευταία γωνιά της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται πως το έργο είχε γνωμοδοτηθεί θετικά για την εφαρμογή τον περασμένο Μάιο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Ωστόσο, η εικόνα και μόνο προβληματίζει.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Πολιτισμού θα έπρεπε να σκεφτεί κάτι καλύτερο για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ιδίως μετά από ό,τι συνέβη στις Μυκήνες το προηγούμενο διάστημα…

Πηγή: documento

Τσιμέντο στην Ακρόπολη – Το περιβάλλον που ζούμε και δρούμε καθορίζει τις επιλογές μας

Ακρόπολη: Οργή στο Twitter για την «Τσι-μενδώνη» υπουργό

Επιστολή του κ. Τάσου Τανούλα: Για την διάστρωση νέων επιφανειών στην Ακρόπολη