Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

ΑΔΕΔΥ Συλαλλητήριο Τετάρτη 13.3.13-15.30 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος

Comments Off on ΑΔΕΔΥ Συλαλλητήριο Τετάρτη 13.3.13-15.30 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ (11,12& 13/3/2013)

 

Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 6/03/2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Προέδρων των Ομοσπονδιών στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με θέμα την παραπέρα πορεία των δράσεών μας.

Στη σύσκεψη  αποφασίστηκε, ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη των Προέδρων των Ομοσπονδιών,  να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο την Τετάρτη 13/03/2013 στις 15.30 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος (θα ακολουθήσει πορεία προς της Βουλή)

Στα πλαίσια της επιτυχούς πραγματοποίησης του συλλαλητηρίου

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

Όλες οι Δευτεροβάθμιες Οργανώσεις και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία των Υπουργείων να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, τη ΔΕΥΤΕΡΑ, την ΤΡΙΤΗ και την ΤΕΤΑΡΤΗ (11,12 & 13/3/2013), προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι από κλιμάκιο της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

11/03/2013

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/3/2013 & ΩΡΑ 15.30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ Δ.Υ. & ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού λεηλάτησαν μισθούς και συντάξεις, εκτίναξαν με τις πολιτικές τους την ανεργία στα ύψη, καρατόμησαν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, την εμπορευματοποίηση των Κοινωνικών Αγαθών και σε μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.

Μέσα από τη συνεχή περικοπή της χρηματοδότησης, τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Υπηρεσιών και Δημοσίων Οργανισμών, την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για άμεσες αποχωρήσεις προσωπικού – είτε μέσω της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, είτε, τώρα, μέσω του «προγράμματος κινητικότητας» και των άμεσων απολύσεων εργαζομένων – τα Δημόσια και Κοινωνικά Αγαθά (η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια και η Κοινωνική Ασφάλιση) καταρρέουν και η πρόσβαση σ’ αυτά θα είναι είδος πολυτελείας για τους πολλούς και αδύνατους.

Η Κυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας, έχει θέσει σε προτεραιότητα και εμμένει στην εφαρμογή της ανάλγητης πολιτικής των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, με βασικό στόχο τη μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού κατά 150.000 μέχρι το 2015.

Αυτή η πολιτική όμως οδηγεί στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, σε μια περίοδο, μάλιστα, που η Ελληνική Κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ύπαρξη και παροχή Δημόσιων Υπηρεσιών και Κοινωνικών Αγαθών Ποιότητας.

Η Κυβέρνηση καταφεύγει σε συκοφαντίες, εκβιασμούς και αυθαιρεσίες για να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Βαφτίζει συλλήβδην χιλιάδες εργαζομένους ως «επίορκους», καταστρατηγώντας κάθε έννοια και κανόνα Δικαίου (το βασικό κανόνα του νομικού και πολιτικού πολιτισμού, το τεκμήριο της αθωότητας).

Δεν διστάζει, να “δείξει” την πόρτα της εξόδου, ακόμα και με αμφισβητούμενες, ως προς τη συνταγματικότητά τους, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, «παρακάμπτοντας» το Κοινοβούλιο!

Είναι αδιανόητο να εξισώνονται ήσσονος σημασίας ζητήματα, τα οποία συνδέονται με αυθαίρετες και αναιτιολόγητες παραπομπές Δημοσίων Υπαλλήλων στα Πειθαρχικά Συμβούλια, με πραγματικά σοβαρά περιστατικά παραβατικότητας, με εκείνα δηλαδή που χρήζουν άμεσης εκδίκασης και επιβολής ακόμη και της αυστηρότερης ποινής.

Ο λαϊκισμός και οι ισοπεδωτικές λογικές δεν ικανοποιούν το κοινό περί Δικαίου αίσθημα . Αντίθετα υπονομεύουν τη Δικαιοσύνη και την ίδια τη Δημοκρατία.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ενιαίο πανεργατικό αγώνα.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχίζοντας τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικώνκαλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει την Τετάρτη, 13 Μαρτίου, στις 3.30 μμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

 

Όχι στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στις απολύσεις εργαζομένων.

 

Αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.