Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

ΑΔΕΔΥ-Πανελλαδική στάση εργασίας Πέμπτη 14.11.13

Comments Off on ΑΔΕΔΥ-Πανελλαδική στάση εργασίας Πέμπτη 14.11.13
ΑΔΕΔΥ-Πανελλαδική στάση εργασίας Πέμπτη 14.11.13

Πανελλαδική στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο και στις υπηρεσίες, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, αποφάσισε για μεθαύριο Πέμπτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.00 μετά το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης τη συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας – κινητικότητας

Εκφράζει επίσης την αντίθεσή της με την ενεργοποίηση της τροπολογίας των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ με το “σαθρό”, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ επιχείρημα, ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η Κυβέρνηση ουσιαστικά ποινικοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. – ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 13/11/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013»

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. συμμετέχει στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που κήρυξε σε όλο το Δημόσιο για την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας-κινητικότητας που διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες και οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία.

Επίσης, καταγγέλλουμε την ενεργοποίηση τροπολογίας των Υπουργείων Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ με «επιχείρημα» το γεγονός ότι δεν απογράφησαν ενώ απεργούσαν.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με τη συμμετοχή μας στη Στάση Εργασίας και την παρουσία μας στις κατά τόπους συγκεντρώσεις στέλνουμε αγωνιστικά το μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε.

Στο πλαίσιο της Στάσης Εργασίας, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 στα Προπύλαια. Οι συνάδελφοι στην Περιφέρεια καλούνται να συμμετέχουν στις κατά τόπους εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν τα τοπικά τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.