Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Έρχονται τα πρώτα ραβασάκια της εφορίας

Comments Off on Έρχονται τα πρώτα ραβασάκια της εφορίας
Έρχονται τα πρώτα ραβασάκια της εφορίας

Τις επόμενες μέρες θα σταλεί το ΕΤΑΚ 2009!

Δεν θα σταλεί το χαράτσι ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ τους επόμενους μήνες αλλά προς το τέλος του χρόνου
– “Θα πάρω εγώ ο ίδιος τους διευθυντές των εφοριών να πω ότι δεν έχουμε περιθώρια χαλάρωσης”, είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών
– Χαρακτήρισε “εθνικό καθήκον” την πληρωμή των φόρων

Εντολές για εντατικοποίηση των ελέγχων από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, προκειμένου να αυξηθούν οι εισπράξεις των δημοσίων εσόδων, έδωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα κεντρικά γραφεία του ΣΔΟΕ.

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης λέγοντας ότι αν χρειασθεί θα παρέμβει και ο ίδιος επικοινωνώντας προσωπικά με κάθε προϊστάμενο της εφορίας για να μην ανακοπεί η πορεία των εσόδων.

Παράλληλα ο υπουργός κάλεσε και τους πολίτες να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις συμβάλλοντας στον στόχο αυτόν. «Η πληρωμή των φόρων είναι εθνικό καθήκον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζανιάς, ενώ ανακοίνωσε ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ 2009 θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες. Ο υπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι το ειδικό τέλος ακινήτων του 2012 δεν πρόκειται να αποσταλεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των αμέσως επόμενων μηνών, αλλά αργότερα.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα τον Απρίλιο σημείωσαν πτώση, ενώ και τον Μάιο τα πρώτα στοιχεία για την πορεία τους είναι ανησυχητικά προμηνύοντας διεύρυνση της υστέρησης που παρουσιάζουν ήδη σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του τακτικού προϋπολογισμού τα έσοδα το τετράμηνο εμφάνιζαν υστέρηση πάνω από 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο.