Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

3 Χρόνια Μνημόνιο…

Comments Off on 3 Χρόνια Μνημόνιο…
3 Χρόνια Μνημόνιο…

Χρόνια πίσω επέστρεψαν οι μισθοί, που πλέον κυμαίνονται στα επίπεδα του 2005, τρία χρόνια μετά από την υιοθέτηση του πρώτου Μνημονίου.
Βάσει του Δείκτη Μισθών που κατάρτισε η Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), το επίπεδο των αμοιβών σήμερα φαίνεται να έχει υποχωρήσει στο 81,2% (σε σχέση με το έτος βάσης 2008 που γίνεται η σύγκριση).
Η πορεία των μισθών από το δεύτερο μισό του 2010, οπότε άρχισε να εφαρμόζεται και το πρώτο Μνημόνιο παίρνουν την “κάτω βόλτα”.
Το α’ τρίμηνο του 2010, λίγο πριν την εφαρμογή του Μνημονίου, οι μισθοί είχαν φθάσει και στο υψηλότερο σημείο, στο 104,5%, της περιόδου που εξετάζεται.
Μόνο στο α’ τρίμηνο του 2013 οι απώλειες ανήλθαν κατά μέσον όρο στο 10,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, έναντι μείωσης 7,76% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Κλάδοι οικονομίας
Στην έρευνα αποδοχών που γίνεται παρακολουθούνται συστηματικά οι εξελίξεις των μισθών και των όρων εργασίας στους παρακάτω κλάδους της οικονομίας:

Ορυχεία και λατομεία, μεταποίηση, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, νερού, κατασκευές, εμπόριο, επισκευές μηχανημάτων, μεταφορά και αποθήκευση, ενημέρωση και επικοινωνία, τράπεζες και ασφάλειες, εστίαση, διαχείριση ακίνητης περιουσίας, διοικητικές δραστηριότητες.
πηγή: news247.gr