Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Αξιολόγηση: Εξελίξεις στο θέμα της Έφεσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

0 σχόλια
Αξιολόγηση: Εξελίξεις στο θέμα της Έφεσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Συνάδελφοι,

Συνεχίστηκε τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014, στο Εφετείο Αθηνών η εκδίκαση της Έφεσης που έχει καταθέσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την Απεργία-Αποχή στο Δημόσιο από τη διαδικασία της «αξιολόγησης». Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου έδωσε στους διάδικους (Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Ελληνικό Δημόσιο) παράταση έως το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Ιουλίου 2014, προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους.

Από την πλευρά της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. θα υπάρξει και νέα αναλυτική ανακοίνωση για την πορεία του θέματος.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται και με την ίδια αποφασιστικότητα και ενότητα θα φτάσουμε στη τελική νίκη των εργαζομένων.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

το Δικαστήριο στις 14.7.14 για την απεργία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε ότι είναι παράνομη για τυπικούς λόγους (επειδή την απόφαση για την κήρυξή της δεν την πήρε το Γενικό Συμβούλιο κ.α. τυπικά θέματα) αλλά όχι καταχρηστική (δεν μπήκε καθόλου στο σκεπτικό της αγωγής του Μητσοτάκη).

Επίσης η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή (όπως ήθελε ο Μητσοτάκης) – υπάρχει δηλαδή δυνατότητα εντός τριημέρου να ασκηθεί έφεση από την ΑΔΕΔΥ (πράγμα το οποίο και θα κάνει) – η οποία έφεση θα πρέπει να συζητηθεί εντός 48ωρου, δηλαδή πιθανά επόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.
Άρα, για 5 μέρες ακόμη και μέχρι την απόφαση του Εφετείου, η απεργία μας καλύπτει κανονικά.

Συνεδριάζει και η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΥΠΠΟ για περαιτέρω αποφάσεις και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

Η Δημοκρατική Συνεργασία θα σας κρατά ενήμερους για την όποια εξέλιξη!

Συνάδελφοι,
Η απόφαση αυτή μας δικαιώνει και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ μέχρι την ακύρωση του νόμου.

Υπενθυμίζουμε τις μέχρι τώρα οδηγίες της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ:

  • 1. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει κηρύξει για όλο το Δημόσιο απεργία –αποχή διαρκείας από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και σε όλα τα στάδια της, στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΕΥΠΠΟ.  Άρα ο κάθε εργαζόμενος συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή και υλοποιώντας την απόφαση αυτή είναι καλυμμένος να αρνηθεί να συμμετέχει στη διαδικασία.
  • 2. Εφόσον κληθούμε να παραλάβουμε φύλλα αξιολόγησης, αυτό το κάνουμε αναγράφοντας «με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας». Ταυτόχρονα σε συνεννόηση με άλλους συναδέλφους της υπηρεσίας μας υπογράφουμε και καταθέτουμε το νομικό κείμενο που επισυνάπτεται της ανακοίνωσης.
  • 3. Τα φύλλα αξιολόγησης, ασυμπλήρωτα, συγκεντρώνονται από τα Α’ βάθμια Σωματεία και την Ομοσπονδία και αποστέλλονται στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Διαβάστε το νέο  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΑΔΕΔΥ μετά την απόφαση

Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή.

Θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή – απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 και ώρα 13:00 για να καθορίσει τις παραπέρα κινήσεις μας. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των συναδέλφων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην Προσχηματική…αξιολόγηση»

Συνεδρίασε, σήμερα Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο θέμα της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο και να καθοριστεί η περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας μας.

Στη συνεδρίαση, έγινε αναλυτική συζήτηση επί της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (2395/2014 Διαδικασία Εργατικών Διαφορών), βάσει της οποίας η συνέχιση της απεργιακής κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που αφορά στη μη συμμετοχή ή σύμπραξη των δημοσίων και ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στις διαδικασίες αξιολόγησης.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το δικαστήριο αιτιολογημένα απέρριψε ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:

1. Το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου για την απαγόρευση συνέχισης της συγκεκριμένης κινητοποίησης με τη συγκεκριμένη μορφή, διάρκεια και αίτημα.

2. Το αίτημα για κήρυξη της Απόφασης και ως προσωρινά εκτελεστής ως προς την ως άνω απαγόρευση.

3. Το αίτημα για την απαγόρευση κάθε μελλοντικής κινητοποίησης με το αυτό ή παρεμφερές αίτημα.

Η απόφαση είναι κόλαφος για το Ελληνικό Δημόσιο που επέλεξε με μεγάλη χρονική καθυστέρηση την πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά και δικαστικά χρονικά πρακτική της προσβολής απεργίας της Τριτοβάθμιας και ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης απεργίας της ΑΔΕΔΥ η οποία μάλιστα όπως ομολόγησε κατά τη διεξαγωγή της δίκης δεν του δημιουργεί κανένα λειτουργικό πρόβλημα στις υπηρεσίες αλλά έχει ανατρέψει τις διαδικασίες και τις προθεσμίες εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης , προσβολή δηλαδή που υπαγορεύτηκε από Κυβερνητική εντολή και μόνο.

Η απόφαση αναγνωρίζει την έλλειψη νομιμότητας της συγκεκριμένης κινητοποίησης για το τυπικό λόγο της μη λήψης απόφασης από το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ερμηνεία την οποία όχι μόνο δεν αποδεχόμαστε αλλά θα προσβάλλουμε στο εφετείο Αθηνών αφού επιχειρείται η καθιέρωση μνημονιακών απαγορεύσεων στο απεργιακό δικαίωμα στο όνομα του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου το Ν. 1264/1982. Όμως το κρίσιμο διακύβευμα της πολυήμερης απεργιακής κινητοποίησης η οποία συνεχίζεται και νόμιμα και κανονικά και με την ίδια πάντα μαζική συμμετοχή είναι ακριβώς ότι κόντρα σε όλες τις προθεσμίες που σαρώθηκαν από τη δικαιολογημένη αντίδραση και συμμετοχή των συναδέλφων σε κάθε υπηρεσία, μέρα με τη μέρα ερχόμαστε πιο κοντά στην κατάργηση του αντισυνταγματικού και αντιυπαλληλικού εκτρώματος που υπονομεύει και τη Δημόσια Διοίκηση της χώρας μας και το εργασιακό μας παρόν και μέλλον.

Για το λόγο αυτό η απεργία-αποχή συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα καλούμε όλους τους συνάδελφους στο ΥΠ.ΠΟ.Α. αύριο Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 , ημέρα κατά την οποία ολοκληρώνεται η φάση αυτή της αξιολόγησης, να αποστείλουν τα ασυμπλήρωτα φύλλα αξιολόγησης, είτε στα Πρωτοβάθμια Σωματεία που ανήκουν, είτε στην Ομοσπονδία. Στην υπηρεσία τους πρέπει να καταθέσουν το νομικό κείμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. και αντίγραφο αυτού να αποσταλεί είτε στα Πρωτοβάθμια Σωματεία που ανήκουν, είτε στην Ομοσπονδία.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. με μεγάλη ικανοποίηση έχει διαπιστώσει την πέρα από κάθε προσδοκία συμμετοχή των συναδέλφων στον αγώνα ενάντια στην προσχηματική αυτή αξιολόγηση. Με τέτοια συμμετοχή και αγωνιστικότητα είμαστε βέβαιοι ότι η νίκη θα είναι των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, η συμμετοχή των συναδέλφων στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και προς σε όσους συναδέλφους έχουν το ρόλο του εισηγητή και του αξιολογητή πως όποιος αντιταχθεί στη βούληση και στο δίκαιο των εργαζομένων θέτει τον εαυτό του απέναντι στους συναδέλφους του και φυσικά εκτός συνδικαλιστικού κινήματος.

Όλοι μαζί αγωνιστικά και αποφασιστικά συνεχίζουμε! Όλοι μαζί θα νικήσουμε την τρομοκρατία και τον αναχρονισμό! Όλοι μαζί θα ανατρέψουμε της πολιτικές των απολύσεων και της διάλυσης του Δημόσιου Τομέα.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ