Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Όταν δανείζει η τρόικα, οι χώρες δεν πρέπει να μιλούν;

Comments Off on Όταν δανείζει η τρόικα, οι χώρες δεν πρέπει να μιλούν;
Όταν δανείζει η τρόικα, οι χώρες δεν πρέπει να μιλούν;
“ Η υποταγή στην τρόικα, η πλήρης αδιαφορία για το πόσοι Έλληνες θα βγουν αλώβητοι από την παρούσα κατάσταση, στην οποία έφεραν την χώρα εκείνοι που κυβερνούν τα τελευταία είκοσι χρόνια και ακόμα παραμένουν στην εξουσία και απαιτούν με περίσσιο θράσος να την «σώσουν», δεν πρόκειται να σταματήσει. ”
Του Κώστα Καπνίση
Είναι μερικές φορές που τα λόγια είναι δύσκολο να περιγράψουν την κατάσταση, την οποία βιώνει η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. Σοκ προκάλεσε η τηλεοπτική αντιπαράθεση της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας, Χριστίνας Παπανικολάου, με γνωστό δημοσιογράφο για την …ανακοίνωση για τα τζάκια. Το υπουργείο Υγείας, αγνοώντας προφανώς την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κάτι που είναι απόφαση της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, καλεί τον κόσμο να σβήσει τα τζάκια. Μπορούν κάλλιστα να σβήσουν και οι σόμπες και οι θερμοπομποί και όλα τα μέσα θέρμανσης για τον ελληνικό λαό. Θα ήταν μια κάποια λύση για την κυβέρνηση.

Θα μπορούσε ο ελληνικός λαός, η συντριπτική πλειονότητα του οποίου ξεπαγιάζει σε έναν ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα, ο οποίος από την αρχή δείχνει τα «δόντια» του, να ανάψει ένα μεγάλο μαγκάλι για να ζεσταθεί. Κίνηση υψηλού ρίσκου βέβαια, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση Σαμαρά. Ίσως δημιουργηθεί άλλο ένα «success story», με την ψήφιση μιας ακόμα Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπου με απόφαση της κυβέρνησης θα καταργείται ο χειμώνας και κατ’ επέκταση και το κρύο…

Ο γνωστός παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην Χριστίνα Παπανικολάου, λέγοντας «Δεν θα μιλάτε εσείς έτσι για τον ελληνικό λαό από ένα προστατευμένο περιβάλλον, όπου έχετε ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι». Η πρώτη απάντηση της Γενικής Γραμματέως ήταν φυσιολογική λέγοντας ότι «Τι θέλετε; Να καθόμαστε στο κρύο να εργαζόμαστε;». Απαντά και πάλι ο δημοσιογράφος λέγοντας «Όχι θα καθόμαστε εμείς να κρυώνουμε για να κάνετε εσείς τις επαφές σας με τον Τόμσεν. Να ζεσταινόμαστε όλοι και εσείς και εμείς», με την Χριστίνα Παπανικολάου να λέει το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ «Βεβαίως. Φυσικά. Τι να κάνουμε; Ο Τόμσεν μας δάνεισε, όχι εσείς». «Ναι, αλλά από τον κόσμο τα παίρνετε…» απάντησε συνεργάτιδα της τηλεοπτικής εκπομπής για να πάρει τον λόγο ο κεντρικός δημοσιογράφος και να πει «Πείτε το κυρία Παπανικολάου τόση ώρα. Γιατί δεν το λέγατε από την αρχή; Ωραία. Να ζεσταίνεται ο κύριος Τόμσεν και ο ελληνικός λαός να πεθαίνει». Η Γενική Γραμματέας απάντησε κάνοντας λόγο για λαϊκισμό.

Το κεντρικό νόημα από όλη αυτή την συζήτηση είναι ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Η υποταγή στην τρόικα, η πλήρης αδιαφορία για το πόσοι Έλληνες θα βγουν αλώβητοι από την παρούσα κατάσταση, στην οποία έφεραν την χώρα εκείνοι που κυβερνούν τα τελευταία είκοσι χρόνια και ακόμα παραμένουν στην εξουσία και απαιτούν με περίσσιο θράσος να την «σώσουν», δεν πρόκειται να σταματήσει. Πρόκειται για μια ηθική κατρακύλα, η οποία δεν γνωρίζει σύνορα. Είναι πρωτοφανής τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, για αναπτυγμένη χώρα δηλαδή δυτικού τύπου. Απίστευτο – απύθμενο θράσος από ανθρώπους τους οποίους πληρώνει η ελληνική κοινωνία μέσα από μια επαχθέστατη και άδικη φορολογία, σύμφωνα και με κατά καιρούς δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το «θεαθήναι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όσες χώρες εφαρμόστηκαν προγράμματα «διάσωσης» του ΔΝΤ και εσχάτως της τρόικα, οι κυβερνήσεις κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα, την οποία εξακολουθούν να κυβερνούν εκείνοι που την κατέστρεψαν. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Πέρα όμως από τις αλήθειες και τις διαπιστώσεις, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Καλείται να επιλέξει ανάμεσα στον αφανισμό και την πρόοδο. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η θλιβερή συγκυβέρνηση και η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών της όχι μόνο δεν πρόκειται να σώσουν τον ελληνικό λαό, αλλά θα τον βυθίσουν σε μια ανείπωτη εθνική καταστροφή. Πρόκειται για μια ακραία και επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία απειλεί ακόμα και όσους την ψήφισαν και την στήριξαν.

Ο σοφός, πάντοτε τις κρίσιμες στιγμές, ελληνικός λαός, δεν χρειάζεται νουθεσίες ή συμβουλές. Γνωρίζει την κατάσταση, γιατί την βιώνει ο ίδιος στο πετσί του. Γνωρίζει τα πρόσωπα, γνωρίζει τα κόμματα, γνωρίζει την λύση που η συγκυρία επιζητεί. Αυτή είναι μια κυβέρνηση, η οποία θα υπερασπιστεί τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα. Θα υπερασπιστεί όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ψηφοφόρους και μη. Όσο για τα σχέδια και τα ιδιοτελή συμφέροντα φανερών και μη συστημάτων γνωρίζουν κι εκείνοι με την σειρά τους πως καταρρέουν και η ελληνική κοινωνία σύντομα θα λευτερωθεί από τα δεσμά της γιατί πλέον δεν θα έχει τίποτε άλλο να χάσει και θα υπερασπιστεί την χώρα και την αξιοπρέπειά της. Αυτό το ξέρουν καλά εκείνοι που κυβερνούν. Αυτό τρέμουν. Αυτό φοβούνται. Αυτό προσπαθούν (μάταια) να ανακόψουν…