Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ψήφισμα επιτροπής για τη δημιουργία αριστερής σοσιαλιστικής πτέρυγας

0 σχόλια
Ψήφισμα επιτροπής για τη δημιουργία αριστερής σοσιαλιστικής πτέρυγας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς, τα μέλη της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ απορρίπτουμε την επαίσχυντη συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ για το πρόγραμμα περικοπών των μισθών και συντάξεων, για τη βάναυση καταπάτηση όλων των ερ­γασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον παραπλανητικό και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση σύνα­ψε αυτή τη συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, χωρίς προη­γούμενη συζήτηση και έγκριση από τα κομματικά και συνδικαλιστικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ.

Επειδή οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ενώ ψήφισαν για φιλεργατικές και φιλολαϊκές πολιτικές τους επιβλήθηκε η τυραννία του ΔΝΤ και της ΕΕ

Αποφασίζουμε και απαιτούμε:

Την άμεση αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής, την υιο­θέτηση μας άλλης πολιτικής και την αποπομπή των τριών υπουργών των Οικονομικών Υπουργείων (Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας) από την κυβέρνηση που είναι οι άμεσοι αυτουργοί του αντεργατικού πογκρόμ.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

α. τη μεταφορά των βαρών για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους στις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και τους κεφαλαιούχους,

β. τη διακοπή κάθε διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, την ακύ­ρωση όλων των συμβάσεων ιδιωτικοποιήσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και την κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος,

γ. την επιστροφή δισεκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο Ταμείο μέσα από τον έλεγχο κόστους όλων των επεν­δύσεων των ιδιωτικών επιχειρήσεων -οι οποίες επιχο­ρηγήθηκαν από το Δημόσιο- με τη συμμετοχή εκπρο­σώπων του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, την πάταξη της φοροδιαφυγής και ιδιαίτερα της τερά­στιας φοροδιαφυγής μέσω των off shore,

δ. τον έλεγχο κόστους όλων των συμβάσεων προμηθειών των ΔΕΚΟ και έργων του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συμμετοχή εκπροσώπων των εργα­ζόμενων και του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινή­ματος καθώς και την εξοικονόμηση δεκάδων δισ. ευρώ μέσα από δραστική περικοπή των στρατιωτικών δαπανών,

ε. τη νομοθετική θέσπιση εργάσιμης εβδομάδας 5 ημε­ρών και 35 ωρών, χωρίς μείωση αποδοχών, για την αντιμετώπιση της ανεργίας,

στ. την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων (μερική απασχόληση, ελαστικές μορφές εργασίας, απολύσεις, κλπ) καθώς επίσης και την αποφασιστική αντίθεση στην επιχειρούμενη διάλυση της κοινωνικής ασφάλι­σης.

ζ. Την άμεση διεξαγωγή έκτακτου διευρυμένου και δημο­κρατικού συνεδρίου της ΠΑΣΚΕ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για να αποφασίσουν τα μέλη της παράταξης για τις δικές τους θέσεις και την στάση τους απέναντι στην οικονο­μική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

η. Την άμεση διενέργεια εκλογών σε όλες τις οργανώσεις της ΠΑΣΚΕ για την ανάδειξη ηγεσιών που θα μπουν μαχη­τικά μπροστά στο αγώνα μας αντικαθιστώντας τις ηγεσίες που παραμένουν στη λογική της συναλλαγής, της ελάχι­στης αντίστασης και των «εκτονωτικών κινητοποιήσεων» χωρίς οργάνωση, σχέδιο και κλιμάκωση.

θ. Τη διεξαγωγή άμεσα συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για να αλλά­ξει η πολιτική του κόμματος και της κυβέρνησης και να αντικαταστήσει τη σημερινή ηγεσία, που μετατράπηκε σε υπάλληλο της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, από μια ηγεσία που θα υποστηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των μη προνομιούχων εφαρμόζοντας μια σοσιαλιστική πολιτική.

ι. Τη δημιουργία μηνιαίου εντύπου της ΠΑΣΚΕ καθώς και ιστοσελίδας για την αλληλοενημέρωση και την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων.

Καλούμε τις ηγεσίες αλλά και τους συντρόφους της ΠΑΣΚΕ σε κάθε εργασιακό χώρο να τοποθετηθούν άμεσα υπέρ του ψηφίσματός μας και να συστρατευθούν στην προ­σπάθεια για την δημιουργία μιας μαζικής αριστερής σοσια­λιστικής πτέρυγας στην ΠΑΣΚΕ και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι ανάγκη να επιστρέψουμε στις σοσιαλι­στικές αρχές και διακηρύξεις της 3ης Σεπτέμβρη, δηλαδή να αγωνιστούμε για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, που ήταν και ο βασικός λόγος δημιουργίας του ΠΑΣΟΚ.

Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας:

Δημήτρης Τσιχλάκης, ΠΑΣΚΕ  ΠΟΕ ΟΤΑ – Μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ

Τάκης Τσιντώνης, Δημοκρατική  Συνεργασία, ΥΠΟΤ

Δημήτρης Νικάκης, ΠΑΣΚΕ  Εμποροϋπαλλήλων

Δημήτρης Βουλής, ΠΑΣΚΕ  ΕΚΑΒ

Κυριάκος Λυμπέρης, ΠΑΣΚΕ  ΕΤΕ ΔΕΗ

Γιάννης Κακλαμάνης, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ


Πηγή: νέα Πνύκα, τεύχος 5