Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ψάχνει άλλους 500 να απολύσει ο Μητσοτάκης

Comments Off on Ψάχνει άλλους 500 να απολύσει ο Μητσοτάκης
Ψάχνει άλλους 500 να απολύσει ο Μητσοτάκης

Μαύρα Χριστούγεννα ενδέχεται να κάνουν άλλοι 500 δημόσιοι υπάλληλοι. Τόσους “ψάχνει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να φτάσει στον στόχο των 4.000 απολύσεων εντός του 2013 όπως ο ίδιος δήλωσε.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί ο κατάλογος των φορέων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Οι οργανισμοί αυτοί αναμένεται να ειναι το ΤΕΟ, το Εθνικό Τυπογραφείο, οι αρμοδιότητες του οποίου μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τα Ταμεία Εθνικής Άμυνας, Εθνικού Στόλου και Αεροπορικής Άμυνας, που συγχωνεύονται στο Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Αμύνας, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, οι αρμοδιότητες του οποίου μεταφέρονται στο Υπουργείο Πολιτισμού, το Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών.
Ο κύριος Μητσοτάκης έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι η τρόικα αποδέχεται ήδη ως απολύσεις όλους όσοι έχουν απομακρυνθεί απο την ΕΡΤ, όσους αντιμετωπίζουν πειθαρχικές κυρώσεις αλλά και οσους προκύψουν απο την εκκαθάριση των ΕΑΣ.

Επιπλέον, οι Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, οι αρμοδιότητες των οποίων μεταφέρονται στη Διεύθυνση Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ, ο Οργανισμός Κωπαίδας, ο Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασηες και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, η Κεντρική Αγορά Πατρών, το Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας κ.α.
koutipandoras