Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Υπεγράφησαν οι ΚΥΑ για την κατάργηση θέσεων εκτός από το Παιδείας

Comments Off on Υπεγράφησαν οι ΚΥΑ για την κατάργηση θέσεων εκτός από το Παιδείας
Υπεγράφησαν οι ΚΥΑ για την κατάργηση θέσεων εκτός από το Παιδείας

Μπήκαν τελικώς οι υπογραφές στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την κατάργηση 1.929 πλεοναζουσών θέσεων σε εννέα υπουργεία. Από τη λίστα λείπει η ΚΥΑ του υπουργείου Παιδείας που ακόμη βρίσκεται σε εμπλοκή το θέμα του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και των ΑΤΕΙ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνυπέγραψε τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που συνέταξαν και απέστειλαν τα ακόλουθα αρμόδια υπουργεία:

1. Υπουργείο Οικονομικών

2. Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

3. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

4. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

5. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

6. Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

7. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

8. Υπουργείο Τουρισμού

9. Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κατάργηση των εν λόγω θέσεων γίνεται σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, της 23ης Ιουλίου, της 26ης Αυγούστου και της 13ης Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται μετά από τεκμηρίωση, που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης υπουργείων και φορέων.

Μέχρι στιγμής έχουν καταργηθεί, επίσης, 2.114 θέσεις εκπαιδευτικών, 2.234 θέσεις  σχολικών φυλάκων, 53 θέσεις υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και 1.672 υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας.

Επίσης, από 23 Σεπτεμβρίου καταργούνται οι 3.521 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν τις προαναφερθείσες θέσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας. Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013.

Στις περιπτώσεις όπου καταργούνται θέσεις του ίδιου κλάδου ή και ειδικότητας, η επιλογή του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσης θα διενεργηθεί μετά από αξιολόγησή τους, με βάση την αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων του κλάδου ή και της ειδικότητας που ανήκουν οι καταργούμενες θέσεις του φορέα.

Η αποτίμηση των προσόντων γίνεται βάσει αντικειμενικής μοριοδότησης, από το ΑΣΕΠ. Η εν λόγω διαδικασία βασίζεται σε τέσσερις αρχές – αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπάλληλων.

 Newsroom ΔΟΛ