Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

ΥΑ Μενδώνη αλλάζει τη σύνθεση του ΔΣ του ΤΑΥΠΥΠΠΟ

0 σχόλια
ΥΑ Μενδώνη αλλάζει τη σύνθεση του ΔΣ του ΤΑΥΠΥΠΠΟ

Αμαρτίες…

Αλλαγή συσχετισμών στο «αμαρτωλό» -και προς εκκαθάριση, υποτίθεται- Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού επιδιώκει η υπουργός, Λίνα Μενδώνη. Με απόφασή της αλλάζει τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, προσθέτοντας δύο νέα μέλη που θα διοριστούν από την ίδια.

Ηδη κυκλοφορούν ονόματα που δείχνουν τη σκοπιμότητα: στο επταμελές (από πενταμελές αρχικά) συμβούλιο, τα τέσσερα μέλη θα είναι προσκείμενα στις πρώην διοικήσεις, μέλη των οποίων -υπενθυμίζεται- κατηγορούνται για πέντε κακουργήματα. Γιατί, άραγε, η υπουργός δεν επέλεξε να καλέσει σε γενική συνέλευση που θα προκηρύξει εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο; Και γιατί ακόμη δεν έχει ορίσει εκκαθαριστή, όπως έχει εξαγγείλει;

Πηγή: efsyn

Αμαρτωλό» ταμείο και Μενδώνη δημιουργούν τριγμούς στην κυβέρνηση

Ο εναγκαλισμός της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, με συνδικαλιστές εις βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για την υπόθεση του «αμαρτωλού» ταμείου του Υπουργείου Πολιτισμού, έχει αρχίσει να δημιουργεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ διαχώρισαν τη θέση τους από άλλα μέλη της παράταξης που επιμένουν να είναι προσδεμένα στο άρμα των συνδικαλιστών της ΔΗΣΥ (ΚΙΝΑΛ) και κατέβηκαν στις εκλογές με διαφορετικό ψηφοδέλτιο και βάζοντας στο όνομα ΕΔΑΚΕ την λέξη «Αξιακή» (Ενωμένη Δημοκρατική Αξιακή Κίνηση Εργαζομένων).

 Παρόλα αυτά, στο συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού) η κυρία Μενδώνη έκανε λόγο για «κατασκευή ενόχων», ενώ σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύει το Τvxs.gr προσθέτει δυο ακόμα μέλη στο ΔΣ του «αμαρτωλού» ταμείου που συσσώρευε δημόσιο χρήμα, το οποίο διαχειρίζονταν οι  συνδικαλιστές χωρίς κρατικό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται να τοποθετήσει δύο συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΠ (ΚΙΝΑΛ) δίνοντας έτσι την πλειοψηφία στην παλιά παρέα που καλείται να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

ΥΑ Μενδώνη αλλάζει τη σύνθεση του ΔΣ του ΤΑΥΠΥΠΠΟ