Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Πρώτα τα μέτρα, μετά η δόση, λέει και το ΔΝΤ

Comments Off on Πρώτα τα μέτρα, μετά η δόση, λέει και το ΔΝΤ
Πρώτα τα μέτρα, μετά η δόση, λέει και το ΔΝΤ

Ζητάει εγγυήσεις από την Ευρώπη και προειδοποιεί για τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμεύσει την επόμενη δόση του δανείου μόνον εφόσον βεβαιωθεί ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας προχωρά και χρηματοδοτείται από την ευρωζώνη.
“Για μία επιτυχημένη αποτίμηση του υπάρχοντος προγράμματος της Ελλάδας, το οποίο σημαίνει αποδέσμευση της νέας δόσης, χρειάζεται το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο και ότι χρηματοδοτείται”, δήλωσε ο υπηρεσιακός γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Τζον Λίπσκι.

Διευκρίνισε ότι “καλός δρόμος” για το Ταμείο σημαίνει η υλοποίηση του συμφωνηθέντος πακέτου μέτρων από την Ελλάδα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να εγγυηθούν ότι θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα. “Θα ζητήσουμε διαβεβαιώσεις ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται και αυτό περιλαμβάνει τις διαβεβαιώσεις των εταίρων μας του Eurogroup, ότι είναι διαθέσιμη επαρκής χρηματοδότηση”, επεσήμανε.

Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προειδοποίησε τις Βρυξέλλες ότι η αποτυχία ανάληψης αποφασιστικής δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη θα μπορούσε να σημάνει την ταχεία επέκτασή της στην καρδιά της νομισματικής ένωσης και τη διάχυση της κρίσης στην παγκόσμια οικονομία.

Πηγή:Ελευθεροτυπία