Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Απόσπασμα Πρακτικών Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ/ 30.10.12

Comments Off on Απόσπασμα Πρακτικών Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ/ 30.10.12
Απόσπασμα Πρακτικών Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ/ 30.10.12

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 30/10/2012

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ):

  • YΠOMNHMA: δεν εστάλη γιατί πρέπει να τύχει περαιτέρω επεξεργασίας και θα το συμφωνήσουμε –  όσοι το συμφωνήσουμε – θα το δούμε όλοι πριν φύγει και κατατεθεί στον Υπουργό. Θα το δείξουμε και σε κάποιους αρμόδιους στο Υπουργείο, σε αυτούς που είναι πιο ειδικοί και ασχολούνται με το ν Οργανισμό.
  • ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ:  παρακολουθούμε το θέμα για τις νέες εγκριτικές
  • ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ: :  παρακολουθούμε το θέμα της αίτησης ακύρωσης στο ΣΤΕ
  • ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΣΕΝΕ: όταν θα το πάρουμε να ενσωματωθεί στο ΥΠΟΜΝΗΜΑ για τον Οργανισμό
  • ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ: Δεν έγινε η συνάντηση της περασμένης Τετάρτης  με τη Δημητροπούλου από το Γενικό Λογιστήριο για τα Πέραν, γιατί εγώ το ανέβαλα. Ήθελα να δω σ’ αυτό το διάστημα πόσοι λογιστές δεν θα πληρώσουν και πόσο θα απλωθεί το θέμα. Προτείνω δικαστική προσφυγή κατά των Λογιστών.
  • ΩΡΑΡΙΟ:  Η Βλαζάκη έστειλε ένα έγγραφο με το οποίο ζητά από τους Εφόρους να δηλώσουν εν όψει της χειμερινής περιόδου ποιο ωράριο  θα τηρήσουν και γιατί. Άρχισε λοιπόν να στέλνει ο καθένας το δικό του και να νομίζει ότι θα εφαρμοστεί από 1/11/2012. Και το καλοκαίρι εφαρμόστηκε κατά τόπους άλλο ωράριο. Η ΠΕΥΦΑ αντιδρά συνολικά αλλά αλλά αν οι εργαζόμενοι θέλουν….Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό χθές και του είπα ότι έχουμε ενιαία γραμμή βάσει νόμων και θα συναντηθούμε και από κοντά για το ωράριο.
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ ΤΗΣ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: συναντήθηκαν Τζαβάρας – Σαμαράς και συμφώνησαν για το κτήριο Τσαούσογλου (Πειραιώς, απέναντι από Praktiker) και ότι η Γ.Γ. Πολιτισμού θα κρατήσει τις δικές της Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες.
  • ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ: το χειρίζεται ο Μπασιάκος και περιμένει συνάντηση για να το συζητήσουμε. Προτείνω  μια ομάδα εργασίας από ΔΑΝΙΗΛ, ή ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΥ, ΧΑΡΧΑΛΟΥ, ΤΖΕΛΑ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ για το καθηκοντολόγιο και μία δεύτερη από τους ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΔΗΜΑΡΟΓΚΩΝΑ για νέο προσχέδιο Παναγίδη

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΧΑΡΧΑΛΟΥ): Γενικότερα σε όλα τα θέματα που είναι ανοικτά (Πέραν, εξαιρέσιμα, θέματα ΤΑΠΑ, Οργανισμός, ωράρια, Παναγίδης κλπ) τα συζητάμε από το καλοκαίρι και τίποτα δεν κάνουμε. Είναι η ώρα της δράσης . Με την παρακολούθηση δεν θα λυθούν. Τα βρίσκουμε και τα ξαναβρίσκουμε μπροστά μας. Η ΠΕΥΦΑ δεν κάνει τίποτα.

Το Υπόμνημα καθυστερεί, αναβάλλονται σημαντικές συναντήσεις με φαιδρά επιχειρήματα, σε πολύ καίρια θέματα που θα τα βρούμε ΣΙΓΟΥΡΑ  μπροστά μας και ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. Αναφέρομαι στα Πέραν: συγκεκριμένα ξέρουμε από συνάδελφο ότι ούτε η Δ’ Εφορία πλήρωσε Πέραν σε μέρες αδειών, επίσης η Λογίστρια της Α’ ΕΠΚΑ ενημέρωσε τους αρχιφύλακες στην Αρχαία Αγορά, ότι μίλησε με την Λογίστρια του Βυζαντινού και από τον Οκτώβριο θα πληρώνει σύμφωνα με το έγγραφο. Την ώρα που το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται και το ξέραμε όχι μόνο δεν υπάρχει έτοιμη η διάταξη αλλά αποφασίζεται άλλη τακτική. Τάχα θα λυθεί το πρόβλημα προφορικά ενώ αυτοί επικαλούνται έγγραφα. Τελικά δεν έγινε ούτε αυτό. Πρέπει να προχωρήσει η Διάταξη που θα μας απαλλάξει μια και καλή από το πρόβλημα – παράλληλα πρέπει η ΠΕΥΦΑ να απευθυνθεί στους ανωτέρους των Λογιστών και αυτοί είναι οι Έφοροι, οι οποίοι είναι οι αρμόδιοι.

Δεν γίνεται άλλα να λέμε εδώ και άλλα να γίνονται μετά. Ή μάλλον να μη γίνεται τίποτα την ώρα που τρέχουν ταχύτατα εξελίξεις που αφορούν το μέλλον και την ύπαρξη του κλάδου.  Αλλιώς δεν έχουμε κανένα λόγο να παίρνουμε μέρος σε ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ.

Για το ΩΡΑΡΙΟ:  Έχουμε ένα νόμο που λέει ρητά ότι τα εαρινά ωράρια λήγουν στις 31/10/2012. Εμείς όλο αυτό το διάστημα τηρήσαμε το μέρος της συμφωνίας που έλεγε ότι για το καλό του τουρισμού και της χώρας, όπου μπορούμε, όπου επαρκεί το προσωπικό, επειδή προσλήφθηκαν έκτακτοι κλπ. κάνουμε ωράριο 9-4. Τώρα είναι ώρα να τηρήσουν το δικό τους μέρος που λέει ότι αυτό λήγει και από 1/11/2012 και αφού θα φύγει το έκτακτο προσωπικό τα Μουσεία μονοβάρδια γυρνάνε 8-3. Τελεία. Γιατί να συναντήσουμε τον Υπουργό; Να μας πει τι από κοντά; Το ωράριο είναι αδιαπραγμάτευτο. Η ΠΕΥΦΑ πρέπει να βγάλει ανακοίνωση που να εξηγεί αυτά που εμείς ξέρουμε, αλλά που άλλοι δεν τα γνωρίζουν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να επιχειρηματολογήσουν σωστά. Με την ανακοίνωση θα στηρίξουμε τους συναδέλφους που δέχονται έντονες πιέσεις και θα στείλουμε σαφές μήνυμα στην Πολιτική ηγεσία και τους Εφόρους.

Είναι ώρα για δράση και όχι για παρακολούθηση αλλιώς οι εξελίξεις για άλλη μια φορά θα μας ξεπεράσουν.

 Σημ.  Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΠΕΥΦΑ είναι 7μελής. Η ΠΑΣΚ επέλεξε να καταλάβει τις 4 θέσεις της επταμελούς Εκτελεστικής Γραμματείας ως πλειοψηφούσα παράταξη. Έτσι λοιπόν, έχουμε:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαυρικόπουλος Ιωάννης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οικονόμου Κωνσταντίνος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεκάκος Ελευθέριος – από 24/9/12 ανέλαβε ο Δημακάκος Γεώργιος
ΤΑΜΙΑΣ: Κονδύλη Γεωργία

Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις, του Β’ Αντιπρόεδρου, Οργανωτικού Γραμματέα και Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα παρέμειναν κενές για τις άλλες παρατάξεις.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις αντιπρότειναν μια ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ αναλογική και αντιπροσωπευτική, ώστε να μην έχουν διακοσμητικό ρόλο, αλλά να είναι συμμέτοχες στις αποφάσεις από θέσεις ευθύνης, όπως συμβαίνει σε όλα τα πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις, οι οποίες έχουν αντίστοιχα προεδρεία. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό οπότε οι 3 θέσεις παραμένουν κενές.

Η Δημοκρατική Συνεργασία παρίσταται στις ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ παλεύοντας για τα αιτήματα του κλάδου και των συναδέλφων, καταθέτει τις απόψεις της και σας κρατά ενήμερους.