Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Απόσπασμα Πρακτικών Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ 5.4.13

Comments Off on Απόσπασμα Πρακτικών Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ 5.4.13
Απόσπασμα Πρακτικών Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ 5.4.13

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5.4.13

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ):

Δεχόμαστε κριτική ότι δεν τηρούμε το καταστατικό στις συναντήσεις αλλά όταν τα θέματα είναι σοβαρά όπως σήμερα το κάνουμε. Προηγήθηκε μια πρόσκληση για ενημέρωση σε όλες τις παρατάξεις αλλά δεν ήρθαν η ΔΑΚΕ, η ΔΑΣ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Ήρθε μόνο η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για θέματα όπως το Οργανόγραμμα και τα Εξαιρέσιμα, αλλά μπορεί να μπει και όποιο άλλο θέμα. Θα είμαστε από δω και πέρα τυπικοί στην καταστατική λειτουργία του Σωματείου.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: θα σας ενημερώσει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, αν και συμμετείχαμε μαζί σε όλες τις διεργασίες για τον Οργανισμό και γνωρίζουμε πτυχή-πτυχή από πού ξεκίνησε και που κατέληξε. Στο πρώτο προσχέδιο αναφερόμαστε στη σελίδα 80 από τις 200 η λέξη φύλαξη/μετά τις αντιδράσεις και της Ομοσπονδίας και τις κινητοποιήσεις, το ΥΔΜΗΔ και το ΥΠΠΟ ανέκρουσαν πρύμνα και για 1η φορά υπάρχει τμ. Φύλαξης στη Δ/νση Μουσείων και ανά εφορία το Τμ. Διοικητικής  Οικονομικής και Τεχνικής Υποστήριξης Ασφάλειας και Φύλαξης. Είναι πρωτόγνωρη η διαδικασία τμημάτων και δομών για εμάς. Η πρόταση της ΠΕΥΦΑ ήταν για 17 τμήματα (όπου υπάρχουν πάνω από 50 αρχαιοφύλακες να υπάρχει και τμήμα). Τελικά η πρόταση του ΥΠΠΟ κατέληξε να είναι η παραπάνω/ δεν είναι το  ιδεατό που θέλαμε και επιδιώκαμε αλλά δεν είναι και σωστό να μη συζητάμε καθόλου για Οργανισμό/ από το μηδέν πήγαμε παραπάνω/ το σημαντικό είναι τα Προεδρικά Διατάγματα που θα εκδοθούν μετά το Οργανόγραμμα και θα έρθουν να το ντύσουν/τότε θα δώσουμε τη μεγαλύτερη μάχη/μας έχουν υποσχεθεί θέσεις ΠΕ και να προΐσταται Αρχαιοφύλακας /δεν είναι σίγουρη η υλοποίηση/αν σε 2 χρόνια δεν λειτουργήσει σωστά θα καταργηθούν οι δομές αυτές/θα παρέμβουμε όταν γίνουν τα ΠΔ/ έχουμε και τη δέσμευση της θεσμοθέτησης της θέσης του Αρχιφύλακα.

ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ: Μετά την προηγούμενη πληρωμή υπήρξε δυστοκία και έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά/ζήτησα άμεση σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΤΑΠΑ και του ΥΠΠΟ αλλά έλειπε στο Κατάρ ο Υπουργός και είχαμε καθυστέρηση 10 μέρες/η σύσκεψη έγινε την Τρίτη 2.4 αλλά και από τότε μέχρι σήμερα ανετράπηκαν κάποια πράγματα που δεν ειπώθηκαν σ’ αυτή τη συνάντηση, ίσως γιατί δεν θεωρήθηκαν σημαντικά/ένα αλαλούμ των υπηρεσιακών παραγόντων/πρέπει να πάμε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ως τις 13.4 να έχουν αποσταλεί η δισκέτα με τα στοιχεία για να πληρωθούμε ως τις 27.4/άλλοι λένε ότι αυτό δεν ισχύει/πρέπει να ξεκινήσει το ΤΑΠΑ επαφές με την ΕΑΠ για να δούμε αν εντασσόμαστε σ’ αυτή τη διαδικασία ή όχι. Θα το μάθω αύριο/αν για οποιοδήποτε λόγο οι πληρωμές καθυστερήσουν εμείς θα κινηθούμε όπως έχουμε συνηθίσει να κινούμαστε. Το έχω διαμηνύσει και στο ΤΑΠΑ και στο ΥΠΠΟ. Φταίτε που ο τρόπος πληρωμής δεν έχει προχωρήσει άρα κι εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε.

ΠΟΣΟΣΤΑ/ ΚΥΑ-ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ: έχει μπει δυνατά το θέμα των ποσοστών και της ΚΥΑ/ ένα θέμα που πάει να γεννηθεί τώρα από την ΚΣΤ’ ΕΦΟΡΕΙΑ = ανακινεί θέμα αμοιβών των Πέραν του Πενθημέρου και των Κυριακών και Εξαιρεσίμων, ότι δεν είναι σωστός ο τρόπος πληρωμής και θα κάνει ερώτημα προς τις Οικονομικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, κι εκεί έχει γίνει πολιτική παρέμβαση να κλείσει το θέμα μια και καλή και να μην έχουμε συνέχεια στο πρόβλημα.

ΩΡΑΡΙΟ: ο υπουργός έχει πει ότι θα μας καλέσει σε συζήτηση/ βέβαια σε όλη την Ευρώπη δεν υπάρχει έναρξη στις 8:00, όλα ξεκινάνε στις 9:00/θα ακούσουμε την πρόταση του ΥΠΠΟ, θα συνεδριάσουμε και θα δούμε πως θα πορευτούμε.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: τι θα γίνει με τη μεταφορά της πρωτομαγιάς? Όταν είχε ξαναμεταφερθεί πριν χρόνια είχαμε ανοίξει/τι θα γίνει τώρα? γνωρίζουμε?

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: θα το δούμε

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ (πρόεδρος ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) : είναι απεργία

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): Το πρόβλημα της ΚΣΤ’ έχει εμφανιστεί και αλλού?

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: δεν γνωρίζω

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ (πρόεδρος ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) :

ΚΥΠΡΟΣ – η συμπεριφορά της Ε.Ε. ήταν αντιδημοκρατική/ανθρωποφαγία/δεν πρέπει να υφίσταται αυτή η Ε.Ε./ να αλλάξει/να αποκατασταθεί η αλληλεγγύη των λαών/να αρχίσει από τις χώρες που είναι στο μάτι του κυκλώνα/λαοί που αισθάνονται ασφαλείς πολύ γρήγορα θα διαψευσθούν/χάος γεωπολιτικό που οδηγεί σε πόλεμο.

ΕΛΛΑΔΑ- τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί θα εφαρμοστούν το 2014 και κάποια το 2015/πιθανά θα δοθεί παράταση και ως το 2020/συνδικαλιστικά πρέπει να χαλιβδώσουμε και να συνεχίσουμε

ΔΗΜΟΣΙΟ- διάλυση στα πρότυπα πριν το 1980/έχουμε πιάσει πάτο/έρχεται νέο μοίρασμα της πίτας του πλούτου που δημιουργείται από την ανάπτυξη/να οδηγηθούν τα συνδικάτα και ο λαός να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι/έλεγχοι από επιθεωρητές για τα ωράρια/ο φόβος φυλά τα έρημα παντού/όταν θα οριστικοποιηθεί και θα τεθεί ο αριθμός από την Τρόικα τότε θα αρχίσει κυνήγι κεφαλών

ΥΠΠΟ- ηρωική πράξη ο συνδικαλισμός

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: κρύβει υπαλλήλους και αρμοδιότητες/από το πρώτο σχέδιο υπάρχουν συγκεκριμένες αλλαγές:

  1. Οι υπάλληλοι που θα πάνε στο ΥΠΑΙΘΠΑ θα πάνε ως υπάλληλοι του Πολιτισμού
  2. Εμφανίστηκε το Διοικητικό στο Οργανόγραμμα
  3. Οι Δ/νσεις από 8 έγιναν 15 και 2 που υπάγονται απευθείας στο Γενικό Γραμματέα Πολιτσμού=17
  4. Εμφανίζονται όλες οι ειδικότητες

ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ζητήσαμε διαβάθμιση από την Κεντρική Υπηρεσία έως τη βάση. Τη Δ/νση δεν τη δεχόταν η Τρόικα γιατί είχε κλειδώσει ως τότε ο αριθμός των Δ/σεων/δέχθηκε το τμήμα στη Δ/νση Μουσείων. Αναγνώρισαν ότι ήταν πρόβλημα η έλλειψη τμ. Φύλαξης/ Αναγνώρισαν ότι ήταν πρόβλημα η έλλειψη θεσμοθέτησης του Αρχιφύλακα. Είναι βεβαιωμένο και δεδομένο ότι θα τεθούν κριτήρια για τη θέση του Αρχιφύλακα τα οποία είναι δικό σας θέμα/για πρώτη φορά υπάρχει διαβάθμιση-πυραμίδα/τα περαιτέρω είναι για συζήτηση/όταν θα έρθουν τα Οργανογράμματα θα δεθούν με προεδρικά διατάγματα, όπου θα γραφούν οι αρμοδιότητες των κλάδων και εκεί ότι γράφει δεν ξεγράφει/έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και γι’ αυτά/έχουν ζητηθεί 500 προσλήψεις αρχαιοφυλάκων μέσω της κινητικότητας και κατόπιν σεμιναρίου-τα πολιτικά κόμματα είναι υπέρ/ να δράσετε (απευθύνεται στον πρόεδρο ΠΕΥΦΑ) για να πληρώνεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα επειδή παίζετε μεγάλο ρόλο στο ΥΠΠΟ (το 1/3 είναι φύλακες, μαζί με εργατοτεχνίτες είμαστε τα 2/3) είναι τεράστιος ο ρόλος σας για το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση/Ζητήθηκε 3η Εφορεία στην Αθήνα και 2η στην Θεσ/κη και περιμένουμε το τελικό Οργανόγραμμα/ αν δεν γίνει δεκτό θα έχουμε βίαιες μετακινήσεις/ οι σχέσεις με την Πολιτική Ηγεσία είναι αυτές που πρέπει γι’ αυτή τη στιγμή-συζητάει και αυτό είναι κατάκτηση.

ΚΟΝΔΥΛΗ (ταμίας): υπάρχουν ακόμη 3 κενές θέσεις στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΕΥΦΑ/ να συζητήσουν οι παρατάξεις και έως το άλλο Γενικό Συμβούλιο να δούμε τι θα κάνουμε.

Σημείωση = Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΠΕΥΦΑ είναι 7μελής. Η ΠΑΣΚ επέλεξε να καταλάβει τις 4 θέσεις της επταμελούς Εκτελεστικής Γραμματείας ως πλειοψηφούσα παράταξη. Έτσι λοιπόν, έχουμε:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαυρικόπουλος Ιωάννης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οικονόμου Κωνσταντίνος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεκάκος Ελευθέριος – από 24/9/12 ανέλαβε ο Δημακάκος Γεώργιος
ΤΑΜΙΑΣ: Κονδύλη Γεωργία

Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις, του Β’ Αντιπρόεδρου, Οργανωτικού Γραμματέα και Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα παρέμειναν κενές για τις άλλες παρατάξεις.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις αντιπρότειναν μια ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ αναλογική και αντιπροσωπευτική, ώστε να μην έχουν διακοσμητικό ρόλο, αλλά να είναι συμμέτοχες στις αποφάσεις από θέσεις ευθύνης, όπως συμβαίνει σε όλα τα πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις, οι οποίες έχουν αντίστοιχα προεδρεία. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό οπότε οι 3 θέσεις παραμένουν κενές.

ΠΑΛΟΓΟΣ (ΔΑΚΕ) : έχουμε ενημέρωση μετά από 40 μέρες/να τηρείται το καταστατικό/να γίνονται Γ.Σ. γιατί οι εξελίξεις είναι κρίσιμες και τρέχουν. Αν κρίνουμε από τη γενικότερη εικόνα του Δημοσίου τομέα για μας είναι καλό ότι δεν υπάρχουν απολύσεις, υπάρχει αυτοτέλεια του ΥΠΠΟ μέσα σε ένα άλλο Υπουργείο, μια καλή αφετηρία και όταν έρθουν τα ΠΔ να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί/ για τα τμήματα τι είχαμε-τι χάσαμε?/η αναβάθμισή μας δεν προβλεπόταν ποτέ/καλή η αναβάθμιση των Αρχιφυλάκων γιατί είναι ένας λόγος ύπαρξης στο ΥΠΠΟ ως κλάδος/τα κριτήρια θα τα ξανακουβεντιάσουμε και θα αποφασίσουμε τα καλύτερα πάντα/σε 2 συνελεύσεις του Ενιαίου ενώ είμαστε το Δόρυ της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, βαλλόμαστε από άλλους κλάδους και ζητώ την προστασία της Ομοσπονδίας γιατί δεν ακούστηκε και δεν υπήρχε κλαδική εκπροσώπηση στη συνέλευση και εκπρόσωποι φυλάκων εκλεγμένοι στον Ενιαίο απουσίαζαν.

ΚΥΑ-ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ:υπάρχουν πιέσεις σε Αρχιφύλακες για προγραμματισμό εκδηλώσεων/ ανακοίνωση ξεκάθαρη να μη δουλέψουν/σύμπνοια ως σωματείο σε ώρες δύσκολες.

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ):

Θα προσπαθήσω κι εγώ να συμβάλλω θετικά στο καλό κλίμα και στην μέγιστη δυνατή ενότητα. Ο Παπαγεωργόπουλος περιέγραψε μια γενική κατάσταση με την οποία δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Διαφωνώ όμως στο ότι είμαστε στον πάτο, έχουμε να βιδωθούμε ακόμη κι άλλο, θα μας πάρουν και άλλες κατακτήσεις. Σύμφωνα με τους δικούς τους αναλυτές έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Συμφωνώ να διεκδικήσουμε από μια πίτα το μεγαλύτερο κομμάτι που μας αναλογεί – πρέπει όμως πρώτα απ’ όλα να υπάρχει πίτα. Αυτοί σχεδιάζουν λιγότερο κράτος και να κρατήσουν (όπως είπε και ο Μανιτάκης) ότι δεν θέλει ο ιδιωτικός τομέας. Σ’ αυτή λοιπόν τη λογική να παλέψουμε πρώτα να υπάρχει πίτα και μετά να διεκδικήσουμε το κομμάτι που μας αναλογεί. ‘Οσο κι αν τώρα διαφαίνεται μια υποχώρηση θα ξανακάνουν επίθεση στην παραπάνω κατεύθυνση – δεν είναι καθόλου τυχαίο για παράδειγμα που οι κεντρικές Δ/σεις και τα αντίστοιχα τμήματα λέγονται Δ/σεις και Τμ. ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ – τότε λοιπόν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για αυτά τα θέματα.

Είμαι υπέρ της μέγιστης δυνατής ενότητας αλλά ξέρετε ότι κάποια πράγματα κατακτιούνται. Στην ΠΕΥΦΑ υπάρχουν πολλά προβλήματα… Φυσικά όλα αντιμετωπίζονται, αρκεί να εννοούμε και να κάνουμε πράξη αυτά που λέμε. Υπάρχει Χάσμα  μεταξύ των παρατάξεων – Χάσμα μεταξύ των συνδικαλιστών, των φυλάκων και των άλλων κλάδων. Χάσματα που πρέπει να γεφυρωθούν άμεσα γιατί θα δημιουργήσουν κι άλλα προβλήματα.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: Για πρώτη φορά υπάρχει δομή στον κλάδο των Αρχαιοφυλάκων αλλά είναι για εμάς χωρίς εμάς τους Αρχαιοφύλακες/την βλέπω εντελώς αρνητικά αυτή την εξέλιξη και θα εξηγήσω γιατί/εμείς ζητούσαμε εδώ και χρόνια ιεραρχική δομή τέτοια που θα μας έδινε τα όπλα ώστε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας/δε ζητούσαμε δομή-καρέκλες για να στρογγυλοκαθίσουμε πάνω τους/όταν το τμήμα φύλαξης χάνεται μέσα στις άλλες υπηρεσίες τότε είναι χωρίς εμάς

ακόμη και αν προβλεφθούν θέσεις ΠΕ-ΤΕ μέσα στα Π.Δ. αυτό δε σημαίνει τίποτα:

1ον) όταν ένας αρχαιοφύλακας θα κάνει μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία θα μπει με το βαθμό που ήδη κατέχει, κανένας αρχαιοφύλακας δεν φτάνει πάνω από το βαθμό Β’, για την πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων των τμ. Διοικητικής &’ Οικονομικής Υποστήριξης /Φύλαξης & Ασφάλειας ανά Εφορεία, σύμφωνα με το Δημοσιουπαλληλικό κώδικα, χρειάζεται ΠΕ με Α’ βαθμό και αν δεν υπάρχει πάμε πιο κάτω

20ν) στο Υπηρεσιακό θα προτιμηθεί αυτός που έχει εμπειρία λογιστηρίου, γραμματείας αφού το τμήμα είναι τεράστιο με πολλές αρμοδιότητες

3ον) ακόμα και αν προΐσταται φύλακας που δεν προκύπτει από τα παραπάνω, ο φόρτος και ο όγκος του τμήματος είναι τεράστιος και η φύλαξη θα χαθεί μέσα στις πολλές αρμοδιότητες

4ον) σκεφτείτε τι θα γίνει όταν θα έχουμε προϊσταμένους ΠΕ-διοικητικού ή οικονομικού με τα γνώστα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουμε / Χρειαζόμαστε αυτονόμηση του Τμ. Φύλαξης έστω και τώρα γιατί θέλουμε τα όπλα για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας / η θεσμοθέτηση του Αρχιφύλακα είναι σημαντική και πάγια θέση της παράταξης μας εδώ και χρόνια.

ΩΡΑΡΙΟ: από πέρυσι το λέμε ότι θα έχουμε αρνητικές εξελίξεις και ίσως εσείς να το ξέρετε καλύτερα από εμάς. Από πέρυσι έχουμε ζητήσει: 1ον) μελέτη επισκεψιμότητας 2ον) διοργάνωση ημερίδας με τους συναρμόδιους φορείς 3ον) Έκτακτη γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν οι Αρχαιοφύλακες ποιό ωράριο θέλουν

Η μέγιστη δυνατή ενότητα και αλληλεγγύη πρέπει να γίνονται πράξη. Σχετικά με την πρόταση της Κονδύλη αντιπροτείνω να γίνει συζήτηση του θέματος με όλες τις παρατάξεις από μηδενική βάση.

ΤΖΕΛΑΣ (ΔΑΣ): Απόσυρση Οργανογράμματος/ο υπεύθυνος αρχιφύλακας να είναι ΔΕ-Φύλαξης-Πληροφόρησης βάσει ιεραρχίας/3000 προσλήψεις μονίμων/στη Γεν. Συνέλευση δεν αφήσατε να περάσουν ψηφίσματα των παρατάξεων/σπάσατε την απεργία/δεν κλείνεται τα Μουσεία, μόνο αναλώνεστε στη διαμαρτυρία για τα εξαιρέσιμα/να κάνουν μία απεργία όλα μαζί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία/το ερχόμενο Σ-Κ τα μουσεία και οι χώροι να είναι κλειστά για τις πληρωμές/ΜΚΟ ήρθαν και άνοιξαν το δρόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις.

ΣΙΑΠΑΤΗΣ (ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ): υπάρχει συγκεκριμένη αιτία που παράγει το σημερινό σκηνικό, είναι ο πλούτος που δεν επενδύεται/το ελληνικό δημόσιο είναι μικρό σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρώπης αλλά με πλούσιες πηγές που μπορούν να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους/χρειάζεται αποδόμηση του δημοσίου για να έρθουν να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους/έχουν συγκεκριμένο σχέδιο μέσω των Οργανισμών κλπ/έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένα προβλήματα των συνδικάτων και εκμεταλλεύονται αυτή την αδυναμία τους/ η αντίδρασή τους είναι σωστή? Αυτό είναι ένα ζητούμενο/το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για κανένα/είναι εφικτό αυτό που ζητάμε?-προσωπικά νομίζω όχι/το πετάς ή το διαχειρίζεσαι?-το δεύτερο νομίζω με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τους εργαζόμενους/το ΥΠΠΟ έχει τομείς-φιλέτα για τους ιδιώτες, θέλουν να το συρρικνώσουν/ένα πρώτο βήμα το τμ. Φύλαξης-να το εκμεταλλευτούμε με 1000 τρόπους αλλά να έχεις σχέδιο που το πας και πως προσαρμόζεις την τακτική σου.

ΩΡΑΡΙΟ: Μουσεία-Χώροι ανοικτοί σε όλους από το πρωι ως το βράδυ με προσωπικό/να εξυπηρετούνται και οι εργαζόμενοι από το ωράριο

ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ: σε άλλη βάση /να τακτοποιηθεί το θέμα ώστε το Σωματείο να μην ασχολείται με αυτό το θέμα

ΚΙΝΗΤ/ΣΕΙΣ: δεν είναι ποσοτικό το θέμα, είναι ποιοτικό, υπάρχουν πολλοί τρόποι κινητοποιήσεων

ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ (ΠΑΣΚΕ): η ενότητα είναι προϋπόθεση για καλό αποτέλεσμα/Ο 1Ος στόχος της αυτονόμησης δεν επετεύχθη/εμφανίστηκε η λέξη φύλαξη στο Οργανόγραμμα/είμασταν εκεί, παντού-κάναμε λίγο κράτει στις απεργίες κάποια στιγμή γιατί είπαμε να κρατήσουμε δυνάμεις/δεν θριαμβολογούμε ποτέ, ούτε τώρα/προσπαθούμε/υπάρχουν προβλήματα και ζητάμε και βοήθεια/να εννοούμε την ενότητα και 1ος στόχος να είναι ο κλάδος γιατί δυστυχώς κινδυνεύουμε να τα χάσουμε όλα/για τα εξαιρέσιμα θα υπάρχει κωδικός στην ενιαία αρχή πληρωμών, ο οποίος θα χρηματοδοτείται από το ΤΑΠ και όχι από το ΥΠΟΙΚ, και αν μπει το νερό στο αυλάκι θα πληρωνόμαστε πιο τακτικά/ στο πως θα στελεχωθεί το τμ. Φύλαξης πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στα Π.Δ. που θα θεσπίσει τα κριτήρια/ αν δεν πάρει ολοκληρωμένη μορφή και δε γίνουν όλα, ναι θα έχουμε αποτύχει τότε, τώρα είμαστε σε άλλη φάση/για την ΚΥΑ το πρόβλημα έγκειται στο αν 2 συναρμόδιοι υπουργοί μπορούν να καθορίζουν ωρομίσθιο διαφορετικό από του Ενιαίου Μισθολογίου – έγινε το ερώτημα αυτό από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς το Γενικό Συμβούλιο του κράτους και το τελευταίο απάντησε ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ./ για τα ωράρια λέμε 8:00 με  20:00 αρκεί να έχουμε προσωπικό- η πολιτική ηγεσία θέλει 10:00 με  17:00, εμείς λέμε 9:00 με  16:00/για την πρωτομαγιά προσωπικά λέω να είμαστε κλειστά Μ. Τετάρτη.

ΔΗΜΑΡΟΓΚΩΝΑΣ (ΠΑΣΚΕ): το μνημόνιο ξεκινά από τη συνθήκη του Μάαστριχτ/οι μνημονιακές πολιτικές αποδομούν το Δημόσιο για να πάρουν οι ιδιώτες? Ναι έτσι είναι-θα τους αφήσουμε?/να διασφαλίσουμε το πολιτισμικό έργο μέσω της διασφάλισης των υπηρεσιών που το εκτελούν/έτσι όπως είναι το Οργανόγραμμα διασφαλίζει?- Ναι διασφαλίζει/Ο Οργανισμός είναι τόσο κακός όσο πατά η γάτα η κουτσή από τα 3 πόδια/δεν έχουμε Δ/νση – έχουμε τμ./ζητούσαμε τμ. παντού/δεν περνά έτσι –περνά αλλιώς δηλ. ως αναφορά στην λογική της αναγκαιότητας ύπαρξης φύλαξης αφού σε 2 χρόνια θα επανακριθούν οι Οργανισμοί/χρειάζονται προσλήψεις γιατί τι να τον κάνεις τον Οργ. όταν το 2015 έχεις 1500 άτομα και δεν μπορεί να γίνει έργο στα μουσεία/βασικά θέματα είναι οι προσλήψεις και τα Π.Δ.-να είμαστε με το όπλο παρά πόδα/βασικό και το καθηκοντολόγιο/για το ωράριο έχει αξία μια ημερίδα, όπως είπε ο Τσιντώνης, με τους φορείς που εμπλέκονται και να γίνει συζήτηση για παρεκκλίσεις σε περιπτώσεις όπου χρειάζεται, προφανώς για να το κάνουμε καλύτερο.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΠΑΣΚΕ): Ο οργανισμός είναι βελτιωμένος από το πρώτο σχέδιο/δυνατότητα να γίνει καλύτερος όταν έρθουν τα Π.Δ./Υπάρχει το τμ. και η ονομασία μας που είναι θετικό βήμα/για τα ΕΞΑΙΡ/ΜΑ τα προβλήματα τα παλεύουμε-θα έχουμε άμεσα λύση –αν στραβώσει θα πάμε σε κιν/σεις /για τις κιν/σεις θα πω ότι είμαστε σε μια τρελή εποχή που κάποιοι υποστηρίζουν να κάνουμε απεργίες για να κάνουμε για να δείξουν αγωνιστικότητα χωρίς να ρωτούν τους συναδέλφους αν αντέχουν/θα αναφερθώ σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που υπάρχουν μέσα στην πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας και ζητώ ο Τσιντώνης να ανακαλέσει για όσα λέει στην ανακοίνωσή του.

ΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): αναφέρθηκα πριν επιγραμματικά σε προβλήματα χωρίς να επεκταθώ θέλοντας να διατηρήσω το καλό κλίμα γιατί τα ζητήματα είναι κρίσιμα και πρέπει να βρεθούν λύσεις και γιατί όπως είπα την ενότητα πρέπει να την εννοούμε. Με αναγκάζετε όμως να μιλήσω: σας πειράζουν οι σκληροί χαρακτηρισμοί δεν σας ενοχλούν όμως οι ίδιες σας οι πράξεις.

Καταστρατηγείτε στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Υπάρχει σοβαρότατο έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας στο Σωματείο. Σας ζητάμε Έκτακτη Γενική Συνελ. για τα ωράρια και γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια τις υπογραφές των Συναδέλφων και αποφασίζετε εσείς γι’ αυτούς. Φτιάξαμε μαζί, Γεωργία (Κονδύλη) έτσι δεν είναι, πρόταση για τον Οργανισμό και δε την στείλατε ποτέ, πάτε και συζητάτε άλλα από τις θέσεις της ΠΕΥΦΑ και προωθείτε τα δικά σας. Δεν συγκαλείτε τα Γεν. Συμβούλια, στη τελευταία Συνέλευση σηκωθήκατε και φύγατε και δεν αφήσατε ούτε καν να ακουστούν  τα ψηφίσματα των παρατάξεων, δεν επιτρέψατε στη ΔΑΚΕ να καταθέσει πρόταση μομφής που είχε κάθε δικαίωμα, παραπλανώντας ότι κάτι τέτοιο είναι αντικαταστατικό.

Τις μέρες πριν από τις Απεργίες που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΥΦΑ στη ΘΕΣ/ΚΗ έσπαγαν την Απεργία και λίγο πριν ειπώθηκε ότι η ΠΕΥΦΑ κρατούσε δυνάμεις. Γιατί δεν μας το είπατε να το ξέρουμε κι εμείς? Γιάννη, (Παπαγεωργόπουλε) αυτή ήταν η απόφαση της Ομοσπονδίας για την Απεργία? Να την πάμε χαλαρά? Αφήσατε έπειτα τον Υπουργό να βγαίνει και να δηλώνει ως εκπρόσωπος της ΠΕΥΦΑ πότε απεργούν οι αρχαιοφύλακες και πότε όχι.

Αφού λοιπόν τα κάνατε όλα αυτά βάλτε εσείς τους χαρακτηρισμούς, βρείτε εσείς τις λέξεις. Εσείς έχετε το δικαίωμα να τα κάνετε αλλά εμείς να μην τα λέμε. Νομίζετε ότι είστε καβάλα στο άλογο και κάνετε ότι θέλετε. Εσείς δε σέβεστε τίποτα όμως θέλετε να σας σέβονται. Όταν σας φέρονται με τον τρόπο που φερόσαστε κι εσείς σας πειράζει.

ΔΕΛΝΙΩΤΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ):

δεν μπορείτε συνάδελφοι Παπανικολάου και Δημακάκο να κατακρίνετε εμάς που τα γράφουμε, όταν λειτουργήσατε έτσι όπως αναφέρθηκε  σε απεργία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ/είναι εξευτελιστικό μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ να τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια, γι’ αυτό οι χαρακτηρισμοί ήταν ελαφρείς/στην προηγούμενη Γ. Σ. η συμπεριφορά της πλειοψηφούσας παράταξης ήταν φασιστική-δεν μπορέσαμε να βάλουμε ούτε τα ψηφίσματα στην Γενική Συνέλευση.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΔΑΚΕ):  η πρόταση μομφής ήταν καταστατική και δεσμεύομαι στο επόμενο  Γ. Σ.  να το αποδείξω. Με παραπλανήσατε.

ΚΕΚΑΚΟΣ (ΠΑΣΚΕ):  για τον Οργανισμό συμφωνώ με τους 2 προέδρους/με τα Π.Δ. θα είμαστε από πάνω γιατί αν δεν στελεχωθεί η πυραμίδα από τον κλάδο μας θα έχουμε κάνει μια φούσκα/κάναμε 2 βήματα δεν είναι αυτό που θέλαμε αλλά είμαι ντεμί ευχαριστημένος / ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ-είμαστε από πάνω/δεν εξελίχθηκαν έτσι με υπαιτιότητα της ΠΕΥΦΑ, προσπαθούμε να τα βάλουμε σε μια σειρά /η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας ήταν ατιμωτική, να λένε τόσα αισχρά για όσους τρέχουν για 2000 άτομα/εμένα αυτά μου τα λένε κάτι γκόμενες/να κριθούμε αλλά όχι αν μας στολίζετε  με κοσμητικά επίθετα/να τα λέτε αλλιώς/ ΩΡΑΡΙΑ- σταθερή θέση 8:00 με  20:00 αρκεί να έχουμε προσωπικό και να ανοίξουν διπλοβάρδια όλοι οι χώροι/ΚΥΑ- – σταθερή θέση, καμία εκδήλωση να μη γίνει για να πιέσουμε να προχωρήσει το θέμα της αποζημίωσης./ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-είναι σε εργάσιμη μέρα για μας, δεν υπάρχει λόγος να μεταφερθεί, Τρίτη του Πάσχα ανοικτά.

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΑΣ): απευθύνομαι στον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ότι για την Πρωτομαγιά θα αποφασίσει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, το τριτοβάθμιό μας όργανο, για όλους τους εργαζόμενους και εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε/ Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας είχε λόγους που γράφτηκε έτσι όπως γράφτηκε και όποιος δεν συμφωνεί υπάρχει και η Νομική Οδός/να λέτε εσείς την επόμενη φορά πως θα γράφονται οι ανακοινώσεις των παρατάξεων ή ακόμη καλύτερα να τις γράφετε μόνοι σας/για τον Οργανισμό έχουν καταπέσει τα κεκτημένα και τα απεμπολούμε και εμείς/διαφωνώ με τους 2 προέδρους/διαφωνώ με το Δημακάκο ότι δεν έχουμε χάσει τίποτα-έχουμε χάσει τα πάντα / η ΠΕΥΦΑ ζητά προσλήψεις και από την άλλη η Τρόικα λέει για υπεράριθμους-κοπανατζήδες κλπ.- θα πατήσουμε πόδι? / φύγατε από απεργία για να κρατήσετε δυνάμεις, ΕΛΕΟΣ!

ΚΛΕΙΣΙΜΟ-ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ- θα αποφασίσει η ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): τι θα γίνει στην περίπτωση που εμείς λέμε ότι είμαστε κλειστά όταν αποφασίσει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και έρθει το τμ. Μουσείων και πει ότι τα Μουσεία πρέπει να είναι ανοικτά? Θα κάνουμε Απεργία?

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: είπα, θα αποφασίσει η ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): δεν απαντάς για την περίπτωση που μας πουν να ανοίξουμε

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: όταν λέω  θα κάνουμε ότι αποφασίσει η ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, την Πρωτομαγιά θα είμαστε κλειστά όποτε μεταφερθεί

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: για την Εκτελεστική Γραμματεία, ως το επόμενο Γ.Σ. να αποφασίσουν οι παρατάξεις πάνω στην πρόταση της Γιωργίας.

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): Μόνο πάνω στην πρόταση αυτή. Υπάρχει και η δική μας πρόταση, συζήτηση από μηδενική βάση, να μπούν οι πιο άξιοι από κάθε παράταξη.

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: η μηδενική βάση περιλαμβάνει και τον πρόεδρο, δηλαδή να παραιτηθεί και να πάμε από την αρχή σε σύσταση της Εκτελεστικής Γραμματείας

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): από πού προκύπτει αυτό, η θέση του Προέδρου ανήκει στην πλειοψηφούσα παράταξη

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕ-ΥΠΠΟ): έγινε αυτό στις εκλογές των ΠΕ, πέταξαν έξω την ΠΑΣΚΕ και έμειναν η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και τα ΕΑΚ. Να τα ξεκαθαρίζουμε αυτά

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: για την απεργία ότι έγινε, έγινε σε συμφωνία με την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): έτσι έγινε Γιάννη (στον Παπαγεωργόπουλο) γιατί δεν μας το είπατε κι εμάς ότι κρατάμε δυνάμεις? Άλλα λέγατε στις κινητοποιήσεις.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕ-ΥΠΠΟ): εγώ έχω έρθει εδώ καλεσμένος, τα υπόλοιπα  στο Γ. Σ. της Ομοσπονδίας

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Οργανισμός, να προσέξουμε στα Π.Δ. για να βελτιωθεί η θέση μας σε αυτή τη Δομή/ ΩΡΑΡΙΑ- 8:00 με  20:00 στη διπλοβάρδια, 8:00 με  15:00 στη μονοβάρδια, βέβαια δεν έχουμε επαρκές προσωπικό αυτή τη στιγμή και όπως είναι τα πράγματα και με τις προσλήψεις τα Σ/Κ θα είμαστε μονοβάρδια.

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): πως θα αποφασίσουμε για τα ωράρια?

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: τι εννοείς?

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): είπα πριν, να γίνει μελέτη-ημερίδα-Γεν. Συνέλευση, Έκτακτο Γενικό Συμβούλιο.

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: δηλαδή, να γίνει Γεν. Συν. για να αποφασίσουμε ωράρια?

 ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): και βέβαια, τι πάλι μόνοι σας θα αποφασίσετε. Δεν θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε μια απόφαση που τους αφορά και καθορίζει τη ζωή τους?

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μας καλέσει ο Υπουργός να συζητήσουμε και αν κρίνουμε ότι μας λέει κάτι εξωπραγματικό θα κάνουμε γενικό Συμβούλιο, αλλιώς θα συμφωνήσουμε.

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): αυτή είναι η δημοκρατία σας. Άμα θέλετε και το τραβάτε έτσι, τραβάτε μόνοι σας, δε μας χρειάζεστε, ας τραβήξει ο καθένας το δρόμο του.

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: για την ΚΥΑ των υπερωριών είναι ξεκάθαρο ότι δεν εργαζόμαστε.

Για τα ΩΡΑΡΙΑ – ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ζητώ την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου να τα χειριστεί το προεδρείο και αν κρίνει πότε θα συγκαλέσει το επόμενο Γενικό Συμβούλιο.

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): τι είναι αυτά, ποια εξουσιοδότηση, συνεχίζετε τα ίδια, υπάρχει κι άλλος τρόπος ξέρετε βάση του καταστατικού για να συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο. Και μετά μιλάτε για ενότητα του Σωματείου, εσείς τη βάζετε σε κίνδυνο και θα μείνετε μόνοι σας στο τέλος. Συνεχίστε έτσι αφού επιμένετε και ο καθένας ας τραβήξει το δρόμο του.

Σημ. Το 21μελές ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ απαρτίζεται από τους εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΚ: Μαυρικόπουλος Ιωάννης, Δημακάκος Γιώργος, Κεκάκος Λευτέρης, Κονδύλη Γεωργία, Οικονόμου Κωνσταντίνος, Αποστολάκης Μανώλης, Καραβασίλης Κωνσταντίνος, Τσιτσίνια Κατερίνα, Δημαρόγκωνας Δημοσθένης, Στουπάκης Κωνσταντίνος, Παπανικολάου Σωτήρης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΕ: Παλόγος Δημήτρης, Νικολάου Κωνσταντίνος, Φιλιππαίου Ελένη, Μπανιάς Επαμεινώνδας, Δανιήλ Μαρία

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Τσιντώνης Παναγιώτης,  Δελνιώτης Γιάννης, Χαρχάλου Κέρκυρα

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΣ: Τζέλλας Βασίλης, Καπλάνη Μάγδα