Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ο Ενιαίος Σύλλογος για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στο ΥΠΠΟΑ για τον κορονοϊό

0 σχόλια
Ο Ενιαίος Σύλλογος για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στο ΥΠΠΟΑ για τον κορονοϊό
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ.
ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 25, 101.86, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210-38.32.080, FAX: 210-38.32.656
Αθήνα,11/3/2020

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ

Δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώνεται στη χώρα με την σταδιακή εξάπλωση του κορονοϊού και τα μέτρα που λαμβάνονται τόσο για την ανάσχεση της εξάπλωσής του όσο και για την προστασία των πολιτών και ειδικά των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ:

1. Να εξετάσει άμεσα την περίπτωση αναστολής λειτουργίας για το κοινό των Μουσείων της χώρας που βρίσκονται στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Πολιτισμού (Μουσεία – Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες, μουσεία Εφορειών Αρχαιοτήτων, εποπτευόμενα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ).

2. Να μεριμνήσει για την άμεση επίλυση ζητημάτων υγιεινής και καθαριότητας (επείγουσα πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, προμήθεια αναγκαίων καθαριστικών και απολυμαντικών υλικών), σε όλους τους επισκέψιμους από το κοινό χώρους καθώς και τους χώρους εργασίας του προσωπικού του ΥΠΠΟΑ.

3. Να λάβει έκτακτα μέτρα καθημερινής απολύμανσης όλων των κοινόχρηστων χώρων ευθύνης του ΥΠΠΟΑ με τα απαραίτητα απολυμαντικά διαλύματα. Να μεριμνήσει για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας όλων των υπαλλήλων καθαριότητας.

4. Να συνεργαστεί με τους συναρμόδιους φορείς για την άμεση επίλυση του ζητήματος της επιβεβλημένης αποχής από την εργασία εργαζομένων που υπάγονται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, χωρίς την δική τους οικονομική επιβάρυνση ή την προσμέτρηση των ημερών απουσίας τους σε άλλες κατηγορίες νόμιμων αδειών.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας

Λιώνης Δέδες                                  Γκότσης Στάθης

Σχετικά Άρθρα: