Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Μοριοδότηση για τις διαθεσιμότητες

Comments Off on Μοριοδότηση για τις διαθεσιμότητες
Μοριοδότηση  για τις διαθεσιμότητες

                                                   Αθήνα 19.11.13

Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε, αν έμπαινες πιο τακτικά στο ιστολόγιο της νέας πνύκας και διάβαζες προσεκτικά θα ήξερες ήδη ότι έχουμε ανεβάσει έγκαιρα προς ενημέρωση όλων, σχετικό άρθρο στις 3.10.13 με τίτλο «Ανακοινώσεις ΠΟΕ-ΥΠΠΟ για θέματα διαθεσιμότητας».

Όσον αφορά στη θέση της Δημοκρατικής Συνεργασίας, αυτή είναι διαχρονικά εκφρασμένη και επαναλαμβάνεται στην πρόσφατη τοποθέτηση του εκπροσώπου της παράταξής μας στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ το Σεπτέμβριο, που επίσης είναι αναρτημένη στο ιστολόγιό μας.

Διαφωνούμε τόσο με το πρώτο όσο και με το δεύτερο ΦΕΚ. Πιστεύουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι μαζί και ενωμένοι, πρέπει να παλέψουμε για να μην υπάρξει καμία διαθεσιμότητα-απόλυση στο δημόσιο. Αυτές τις θέσεις τα μέλη της παράταξής μας τις κάνουν πράξη συμμετέχοντας σε όλες τις απεργίες, με αποτέλεσμα σε όποιους αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία  υπάρχουν εκπροσωποί μας, αυτά να κλείνουν. Αντίθετα κάποιοι άλλοι συνδικαλιστές που τυχαίνει να είναι και αρχιφύλακες και που κόπτονται όψιμα για τα συμφέροντα των εργαζομένων, κράτησαν ανοικτά τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Λίγη σημασία έχει ποιος θα φύγει πρώτος ή τελευταίος και με ποιόν τρόπο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ.

Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να  αποτρέψουμε τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και τις απολύσεις. Δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική της ανθρωποφαγίας, που ρίχνει νερό στο μύλο του διαίρει και βασίλευε, αποπροσανατολίζει και αποδυναμώνει τους εργαζόμενους. Αυτό δεν είναι χρέος μόνο δικό μας αλλά όλων μας.

 

 

Αφορμή για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση ήταν το ερώτημα-σχόλιο ενός συναδέλφου, σχετικά με τους δύο νόμους (ΦΕΚ Β’ 1914/7.8.2013 & ΦΕΚ Β’ 2408/26.9.2013) που καθορίζουν τα κριτήρια της μοριοδότησης για την διαθεσιμότητα.