Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Μητσοτάκης – Μαξίμου: Συνάντηση σήμερα με Μενδώνη και Αυγενάκη

0 σχόλια
Μητσοτάκης – Μαξίμου: Συνάντηση σήμερα με Μενδώνη και Αυγενάκη

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει σήμερα το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του κυβερνητικού σχήματος

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συναντάται σήμερα το απότευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην συνάντηση που θα γίνει στις 4.30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παραβρεθεί τόσο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όσο και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της αποτίμησης του έργου των υπουργείων που πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενόψει μάλιστα της ανανέωσης του κυβερνητικού σχήματος, δηλαδή του ανασχηματισμού, που αναμένεται μετά το Πάσχα.

Η συγκεκριμένη συνάντηση φυσικά έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, λόγω των εξελίξεων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά και το ερώτημα του αν θα παρεμείνει εντός κυβέρνηση ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που φαίνεται να πλέον να έχει απωλέσει οποιαδήποτε αρμοδιότητα σχετικά με το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει και η συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στην οποία ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν αναφέρθηκε καθόλου στα τρέχοντας ζηήματα της επκαιρότητας και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ενισχύοντας την πεποίθηση πως πρόκειται για αντικείμενο που δεν ανήκει πλέον στην αρμοδιότητα του αλλά το χειρίζεται ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στην συνέντευξη αναφέρθηκε γενικόλογα στον ποδόσφαιρο και το μπάσκετα λέγοντας πως “ηρθαμε να εξελίξουμε, αλλά κυρίως να εναρμονιστούμε με ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Έχουμε εξαιρετικά καλό αθλητικό δυναμικό στη χώρα μας. Έχουμε εξαιρετικά καλούς αθλητές. Έχουμε γερασμένες υποδομές. Έχουμε Δήμους, Περιφέρειες, ομοσπονδίες που λειτουργούν σχεδόν ασυντόνιστα μεταξύ τους. Προσπαθούμε να εκσυχρονίσουμε καταρχήν το νομοθετικό πλαίσιο, τη λειτουργία των ομοσπονδιών και βεβαίως να συντονίσουμε όλες αυτές τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται με καλές προθέσεις γύρω από τον αθλητισμό. Δεν είναι εύκολο, αλλά ελπίζουμε με τη βοήθεια και τη συνδρομή όλων των φορέων θα τα καταφέρουμε. Υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες αντιδρούν. Επιμένουν να έχουν στυλωμένα τα πόδια και να δείχνουν το παρελθόν και τη στασιμότητα. Πιστεύω ότι θα κερδίσει και κερδίζει κάθε μέρα η λογική, η πρόοδος και η εξέλιξη. Δεν έχουμε κανένα λόγο να συγκρουόμαστε με κανέναν. Σεβόμαστε του καθενός την άποψη ακόμα κι αν είναι διαφορετική από τη δική μας. Στο τέλος η δημοκρατία θα δείξει τον δρόμο. Οι πολλοί τελικά αποφασίζουν. Αν έχει γίνει κάποιο λάθος εδώ είμαστε για να αλλάξουμε, να διορθώσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα. Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά σίγουρα έχουμε μια καλή πρόθεση. Αυτό είναι τελείως ξεκάθαρο, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Όλα πάνω στο τραπέζι”.

Η Λίνα Μενδώνη

Πάντως αν και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αναμένεται να εστιαστεί στα ζητήματα του αθλητισμού ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η συνάντηση με την Λίνα Μενδώνη. Πληροφορίες αναφέρούν ότι η υπουργός Πολιτισμού, δέχθηκε κριτική από το Μέγαρο Μαξίμου για τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα της αδειοδοτησης της εταιρίας που συνέστησαν οι καλιτέχνες για την διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών.

Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται δυσαρεστημένο από την έκταση που έλαβε η αντιπαράθεσή της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού με τους καλλιτέχνες ιδίως από την στιγμή που σε αυτή περιλαμβάνονταν γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Γιώργος Νταλάρας και άλλοι.

Θυμίζουμε ότι τελικά αδειοδοτήθηκε η εταιρία που σύστησαν οι καλλιτέχνες και έτσι ο απολογισμός της “κόντρας” που υπήρξε εκτιμήθηκε ώς αχρείαστος. Παράλληλα η Λίνα Μενδώνη έχει να αντιμετωπίσει και άλλα ανοιχτά ζητήματα όπως για παράδεγμα αυτά του ταμείου των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού που βρίσκεται σε καθεστώς δικαστικής έρευνας για ζητήματα οικονομικών ατασθαλιών και εικονικών δανείων.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά Άρθρα: