Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσ/νίκης: κατά της Μετατροπής των Μουσείων σε Ν.Π.Δ.Δ

0 σχόλια
ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσ/νίκης: κατά της Μετατροπής των Μουσείων σε Ν.Π.Δ.Δ

Ταχ. Δ/νση : Προξένου Κορομηλά 51, Θεσσαλονίκη
Ταχ. Κωδ. : 546 22
Τηλέφωνο : 2310 227.187 – 2310. 224.880
Fax : 2310 262.394
E-mail : edoth2015@gmail.com
Αρ.Πρωτ.18 Θεσσαλονίκη 18-2-21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανησυχία προκαλεί η θέση της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη, καθώς στις προθέσεις της είναι να μετατρέψει τα πέντε μεγαλύτερα μουσεία της χώρας, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού , σε Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ( Ν.Π.Δ.Δ.).

Προφανώς η κ. Μενδώνη δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι Υπουργός Πολιτισμού και ως κύριο μέλημα της, είναι η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομίας.

Ας μπει στη διαδικασία η κ. Μενδώνη να ψάξει στα ήδη Ν.Π.Δ.Δ. που υπάγονται στο υπουργείο της, εάν είναι αυτά που προάγουν πολιτισμό υψηλού επιπέδου και επιφέρουν και τα ανάλογα έσοδα για την συντήρηση των μουσείων.

Αν μη τι άλλο θα αντιληφθεί ότι τα Ν.Π.Δ.Δ., είναι αυτά που προκαλούν αγκύλωση στην σοβαρή και υπεύθυνη λειτουργία των Υπηρεσιών στο Υπουργείο της.

Ο ισχυρισμός ότι , η δημιουργία Ν.Π.Δ.Δ. θα λύσει τυχόν προβλήματα, εμείς λέμε ότι είναι η αφετηρία για κάθε μορφή ιδιωτικοποίηση και η συνέχεια για την εκποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου .

Αν πραγματικά η κ. Μενδώνη θέλει να επιλύσει τα πολλά και μεγάλα θέματα του πολιτισμού, ας μπει σε ανοικτό και εποικοδομητικό διάλογο με τους εργαζόμενους , που διαθέτουν την εμπειρία, αλλά πάνω από όλα αγαπούν και σέβονται την πολιτιστική μας ιστορία .

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη για την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των Μουσείων της χώρας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσ/νίκης

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Γιακουμής Ανδρέας                          Βαϊος Σωτήρης

Σχετικά Αρθρα: