Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Κατάληψη του ταμείου της Ακρόπολης από συμβασιούχους

Comments Off on Κατάληψη του ταμείου της Ακρόπολης από συμβασιούχους
Κατάληψη του ταμείου της Ακρόπολης από συμβασιούχους

Νέα κινητοποίηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης πραγματοποιούν από το πρωί οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι έχουν καταλάβει τα εκδοτήρια εισιτηρίων και έτσι η είσοδος των επισκεπτών είναι δωρεάν.

Μπροστά από την είσοδο του χώρου υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, που παραμένουν στο σημείο από την περασμένη εβδομάδα, μετά τα θλιβερά επεισόδια. Από την αρχή των κινητοποιήσεών τους, οι συμβασιούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα προχωρούν σε αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Χθες, Τρίτη, απέκλεισαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επί της οδού Πατησίων. Οι συμβασιούχοι και έκτακτοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΤ διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς κάποιοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια, την άρση του περιορισμού του 24μηνου για όλες τις ειδικότητες του ΥΠΠΟΤ και την άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί πως αύριο, Πέμπτη, απεργούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι του ΥΠΠΟΤ, σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων.Στο πλαίσιο της απεργίας έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας (στις 10 το πρωί), και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη (στις 11 το πρωί). Απεργία έχει κηρύξει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Πηγή: Newsit-21.10.2010