Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ι.Ε.Κ.- ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων»

Comments Off on Ι.Ε.Κ.- ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων»
Ι.Ε.Κ.- ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων»

Επιστολή προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού των αποφοίτων του Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου με ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων» και μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων και Σπουδαστών Ι.Ε.Κ. της αντίστοιχης ειδικότητας

 Προς: Τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
(δια της κ. Σκραφνάκη Μαρίας, Βουλευτή Ηρακλείου)

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Πολιτισμού και Τουρισμού

Είμαστε απόφοιτοι του Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου με ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων» και μέλη του Πανελλήνιου  Συλλόγου Αποφοίτων και Σπουδαστών Ι.Ε.Κ. της αντίστοιχης ειδικότητας (ο Σύλλογος μας αριθμεί τα περίπου 500 εγγεγραμμένα μέλη).

Έχουμε ολοκληρώσει διετή επαγγελματική κατάρτιση στο Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου στην ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων», όπου καταρτιστήκαμε τόσο θεωρητικά όσο και τεχνικά προκειμένου να φυλάσσουμε με ζήλο, επιμέλεια, υπευθυνότητα και φροντίδα τα μνημεία και τα έργα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στα πλαίσια των σπουδών μας αποκτήσαμε εξειδικευμένες γνώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των ποικίλων δραστηριοτήτων που καλείται να αντιπαρέρχεται ένας φύλακας μουσείου ή αρχαιολογικού χώρου.
Η κατάρτισή μας σε συνδυασμό με την εμπειρία που ήδη έχουμε στον ευαίσθητο τομέα της διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς θεωρούμε ότι μας καθιστά τα πλέον κατάλληλα άτομα που μπορούν να ανταποκριθούν στο απαιτητικό περιβάλλον της διαφύλαξης και προάσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ως εκ τούτου, ζητάμε κ. Υπουργέ, να μας διασφαλίσετε τα εργασιακά μας δικαιώματα, με τον ορισμό στις νέες προκηρύξεις εποχιακού προσωπικού για την φύλαξη των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της ως μοναδικού προσόντος το δίπλωμα και τη βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης στην ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων».
Θεωρούμε ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, θα πρέπει οι αρχαιολογικοί μας χώροι να προστατεύονται και να αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο. Είμαστε εξειδικευμένοι στο συγκεκριμένο έργο, μπορούμε και θέλουμε να προσφέρουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας για το κοινό καλό.
Με εκτίμηση,

Οι απόφοιτοι του Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου στην ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων»