Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ιδιωτική Φύλαξη στον Αρχαιολογικό Χώρο των Θερμοπυλών

0 σχόλια
Ιδιωτική Φύλαξη στον Αρχαιολογικό Χώρο των Θερμοπυλών

14.8.2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά  η ιδιωτικοποίηση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία.

Μετά την εξαγγελία για μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ, έρχεται ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας της φύλαξης.

Είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτή την εξέλιξη σε ανακοίνωσή μας τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν μπήκε ιδιωτική φύλαξη στο ΥΠΠΟΑ. Τότε γράφαμε ότι  μέχρι τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι μια ανάσα δρόμος…. Ακόμη γράφαμε, σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, που αφορούσε στη συνάντηση  με την πολιτική ηγεσία, ότι ο ΓΓ σε σχετική ερώτηση μας αν θα προσλάβει ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ στα Μουσεία απάντησε «άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε».

Και δυστυχώς για τον κλάδο των αρχαιοφυλάκων τώρα δικαιωνόμαστε. Η ΕΦΑ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ με μια πρωτοφανή και απράδεκτη απόφαση αντί να κάνει πρόσληψη εποχικού φυλακτικού προσωπικού,  αναθέτει απευθείας στην εταιρεία «ΚΟΥΤΚΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ GROUP K.V.P SECURITY SERVICES», με ΑΦΜ 112437726, τις υπηρεσίες φύλαξης σε καθημερινή βάση (συμπεριλαμβανομένων Κυριακών & Αργιών), των κτηριακών εγκαταστάσεων του Αρχαιολογικού χώρου Θερμοπυλών για το χρονικό διάστημα από 14/08/2020 έως και 31/12/2020.

Κι ούτε αυτή τη φορά στο ΑΡΜΕ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ δεν είμαστε γκεμπελιστές, προβοκάτορες, κινδυνολόγοι ούτε σπέρνουμε τον πανικό όπως κατά καιρούς μας έχουν κατηγορήσει οι παρατάξεις ΔΗΣΥΠ-ΔΑΚΕ, που παραδομένες  στην Αυγουστιάτικη ραστώνη και τις επιταγές της πολιτικής ηγεσίας βάζουν πλάτη για να ξεπουληθούν κομμάτι-κομμάτι, οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ με πρώτο το φιλέτο της φύλαξης, αλλά και η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Και έως τώρα η ΠΕΥΦΑ,  «ποιεί την νησαν» και  δεν έχει ακόμη σπεύσει να βγάλει ανακοίνωση. Η έτερη παράταξη της ΔΑΚΕ που  όλα τα βλέπει καλοπροαίρετα και τα συζητά τι έχει να πει στους συναδέλφους;  Ας απαντήσουν στους εργαζόμενους! Η πολιτική ηγεσία σχεδιάζει, υλοποιεί και εκείνοι Σιγήν Ιχθύος….ή αλλιώς η σιωπή τους προς απάντησή της.

Άμεσο καθήκον όλων των εργαζομένων, των πρωτοβάθμιων σωματείων του ΥΠΠΟΑ, του Ενιαίου Συλλόγου, της  ΠΟΕ-ΥΠΠΟ είναι να συσπειρωθούμε και να κλείσουμε το δρόμο στην οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης στο χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού και ιδιαίτερα στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να πάρουν θέση! Σε ανάλογες παρελθοντικές απόπειρες ιδιωτικοποιήσεων είχαμε απαντήσει άμεσα και δυναμικά. Το ίδιο να πράξουμε και τώρα!

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη αυτή απόφαση και ως πρώτο βήμα να γίνουν προσλήψεις εποχικού προσωπικού. Στη συνέχεια πρέπει να προκυρηχθούν άμεσα τουλάχιστον και για αρχή 500 θέσεις τακτικού φυλακτικού προσωπικού, όπως είχε σχεδιάσει και δρομολογήσει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία και οι οποίες σταμάτησαν από την κ. Μενδώνη.

Η παράταξή μας το ΑΡΜΕ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ θα είναι και πάλι πρωτοπόρος στην προάσπιση των συμφερόντων των αρχαιοφυλάκων, της προστασίας του κλάδου μας και του δημόσιου χαρακτήρα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Ιδιωτική εταιρεία Σεκιούριτι δεν μπορεί να “Φυλάττει Θερμοπύλες”!!! Δεν θα επιτρέψουμε  οι Θερμοπύλες να γίνουν η κερκόπορτα για τον αφανισμό του κλάδου μας και την συνολική παράδοση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα ιδιωτικά συμφέροντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΦΑ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Σχετικά άρθρα: