Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Η καθημερινή συκοφάντηση του δημόσιου τομέα από πολιτικές δυνάμεις και συγκεκριμένα ΜΜΕ…και η απάντηση με στοιχεία!

0 σχόλια
Η καθημερινή συκοφάντηση του δημόσιου τομέα από πολιτικές δυνάμεις και συγκεκριμένα ΜΜΕ…και η απάντηση με στοιχεία!

Σε καθημερινή βάση, τα τελευταία χρόνια, οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν το νεοφιλελευθερισμό επιδιώκουν να διαμορφώσουν στην ελληνική κοινή γνώμη την εικόνα ενός σπάταλου και διογκωμένου Δημόσιου Τομέα. Στοχεύουν στο όνομα του «κοινωνικού αυτοματισμού» να λοιδορούν τον κοινωνικό και λειτουργικό ρόλο που επιτελούν βασικές δομές του Δημοσίου.

Επιπλέον, ψεύδονται πως τάχα αυξάνεται ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, όταν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γίνονται με το σταγονόμετρο και ειδικότερα σε σημαίνοντες τομείς του Δημοσίου, όπως η Εκπαίδευση στην οποία εδώ και 7 χρόνια έχει να πραγματοποιηθεί μόνιμος διορισμός –στην Ειδική Αγωγή…ποτέ!!!– με εξαίρεση τους τελευταίους επιτυχόντες- διοριστέους του ΑΣΕΠ 2008.

Η στρατηγική της απαξίωσης του δημοσίου, των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και το έργο των δημόσιων υπαλλήλων ενισχύεται από συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε.), τα οποία σε πολλές περιπτώσεις μόνο μέσα ενημέρωσης δεν έπρεπε να ονομάζονται. Αρκετοί «δημοσιογράφοι» με τη δυνατότητα που έχουν λόγω του «μικροφώνου» αραδιάζουν συχνά συκοφαντίες κατά των δημόσιων υπηρεσιών και καταθέτουν συνεχώς αιχμηρά σχόλια εναντίον των εργαζομένων στο δημόσιο και των δημόσιων υπηρεσιών.

Μια αποστομωτική απάντηση προς όλους τους υπερασπιστές του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και των συστημικών μέσων ενημέρωσης ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα από την έρευνα της εφημερίδας «Le Parisien», όπου ο αριθμός των Δημοσίων Υπαλλήλων στη χώρα μας, ως ποσοστό επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού, είναι 7,9%, τελευταία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προτελευταία στον κόσμο, με τελευταία την Ιαπωνία, που έχει 6,7%.

Είναι βέβαιο πως οι δυνάμεις εκείνες, που ασπάζονται τα παραπάνω, δεν θα πτοηθούν από την πραγματικότητα των αριθμών και των στοιχείων, καθώς το ιδεολογικό τους όραμα είναι δραστική μείωση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, η περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας στο δημόσιο και οι αθρόες απολύσεις.

Είναι αυτονόητο, όμως, πως και από τη δική μας μεριά, από τη μεριά των εργαζομένων δεν πρέπει να αφήνουμε αναπάντητη τη σπίλωση του έργου των δημοσιών υπαλλήλων και του επιτελικού ρόλου που οφείλει να διαδραματίζει ο Δημόσιος Τομέας στον κοινωνικό και οικονομικό πυλώνα της χώρας.

Είναι αναγκαίο να παλέψουμε για μαζικές προσλήψεις στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα, με έμφαση στους τομέις της εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

 

Γιώργος Μακράκης,

 Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με την

Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

  • Βουλευτής ΝΔ προαναγγέλλει απολύσεις: “Το Δημόσιο τελείωσε. Οι περισσότεροι δεν δουλεύουν!” (ηχητικό)

Την πρόθεση της ΝΔ να συρρικνώσει το Δημόσιο γιατί “οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν” εξέφρασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου. “Πρέπει να πούμε ότι το Δημόσιο τελείωσε, το Δημόσιο θα μειώνεται, το Δημόσιο θα είναι όσο πιο μικρό γίνεται”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωην υπουργός Μακεδονίας Θράκης στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο οποίος πεντέμισι μήνες πριν είχε προτείνει την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφατα τόνισε ότι στο Δημόσιο υπάρχει λίπος, ενώ και το πρόγραμμα της ΝΔ αφήνει ανοιχτό παράθυρο για απολύσεις. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Καράογλου:

«Τα επιδοματικά προγράμματα των δήμων δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. Είναι ένα χάπι για την αυτοδιοίκηση αλλά δεν έχει λογική, καλύτερα να διοχετεύονταν αυτοί οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα. Όλοι θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Γιατί; Πρώτον γιατί υπάρχουν καλύτεροι μισθοί συγκριτικά με τον ιδιωτικό τομέα (πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα) και δεύτερον γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν δουλεύουν. Δεν εννοώ φυσικά ότι δεν υπάρχουν και άνθρωποι στο Δημόσιο που εργάζονται περισσότερο από κάποιους άλλους δίπλα τους, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί οι άλλοι, οι διπλανοί τους δεν δουλεύουν και αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση. Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις το αφεντικό είναι από πάνω… Πρέπει να πούμε ότι το Δημόσιο τελείωσε, το Δημόσιο θα μειώνεται, το Δημόσιο θα είναι όσο πιο μικρό γίνεται.… ».

Ακούστε τις επίμαχες δηλώσεις Καράογλου ΕΔΩ (5.27 και 6.40)