Η απόρρητη επιστολή του Προκόπη Παυλόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
Στον αέρα βρίσκονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν μέσω του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004 καθώς με απόφαση του Αυγούστου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έδωσε μόρια για την εισαγωγή τους στο Δημόσιο κι άρα κινδυνεύουν να είναι από τους πρώτους που εντάσσονται στην κινητικότητα.
Το θέμα κυριαρχούσε στο εσωτερικό της ΝΔ αλλά και σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους αλλά πλέον με την αποκάλυψη από το newpost της επιστολής του Βουλευτή και καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου, που ως Υπουργός το 2004 χειρίστηκε προσωπικώς το θέμα της έκδοσης και εφαρμογής του π.δ 164/2004, προς τον Υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον Αύγουστο, θα τροφοδοτηθεί ο δημόσιος διάλογος, προκαλώντας και τις αντιδράσεις των υπαλλήλων που προσφεύγουν πλέον στη δικαιοσύνη για αυτή την απόφαση.
Μάλιστα κάποια νεόκοπα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να μιλούν για εκείνο το διάταγμα λέγοντας ότι όλοι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι προήλθαν από μία ρύθμιση η οποία τακτοποιούσε προεκλογική δέσμευση, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ έκανε μόνιμους εκείνους οι οποίοι υπηρέτησαν ως συμβασιούχοι. Ή δεν έχουν καλή μνήμη ή θέλουν να μην θυμούνται, και αυτό ισχύει και για τον κ. Μητσοτάκη που παρά την επιστολή δεν έκανε τίποτα αλλά και για τον κ. Αρβανιτόπουλο που επικαλείται σχεδόν τα ίδια επιχειρήματα στις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις .
Ο κ. Παυλόπουλος στην επιστολή του με επιστημονική τεκμηρίωση θυμίζει για το διάταγμα, ότι η κυβέρνηση Καραμανλή κληρονόμησε 129 χιλιάδες συμβασιούχους που τους έστειλαν ομήρους οι κυβερνήσεις Σημίτη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ήδη στείλει προειδοποιητική επιστολή και ερχόταν η καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί είχαμε παραβιάσει την Κοινοτική Οδηγία του 1999. Ό,τι έκανε ως υπουργός, το διαπραγματεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις 129 χιλιάδες έγιναν 33.500. Αν το αφήναμε έτσι, θα γίνονταν όλοι, γιατί είχαμε παραβιάσει ήδη την Κοινοτική Οδηγία, που έπρεπε να έχει λήξει από το 2000. Το Συμβούλιο της Επικρατείας το έκρινε κατ’ εξαίρεση, μόνο για να προσαρμοστούμε, γιατί είχε επέλθει αναθεώρηση του Συντάγματος.
Και οι διαδικασίες έγιναν με ΑΣΕΠ, μολονότι δεν ήταν απαραίτητο κατά το Σύνταγμα. Αυτό έκρινε και τα δικαιολογητικά και το αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Υπάρχει ΑΣΕΠ ενιαίο και όχι μαλακό και σκληρό. Να τελειώνει αυτή η…ιστορία.
Άρα, λοιπόν, ούτε ρουσφέτια έγιναν τότε ούτε έγιναν αορίστου χρόνου, γιατί άρεσε στη ΝΔ. Έγιναν, γιατί οι πράξεις του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Σημίτη και οι καταδίκες που έρχονταν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπρεπε να λυθούν. Και οι άνθρωποι αυτοί έγιναν αορίστου χρόνου με ΑΣΕΠ.
Και για όσους ξέχασαν, υπάρχουν οι δηλώσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ την εποχή εκείνη μέσα στην βουλή, ότι ήθελαν και τους 129 χιλιάδες, ει δυνατόν, να γίνουν αορίστου χρόνου.
Ακολουθεί η επιστολή που σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, οι διατάξεις του άρθρου 3 της απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη περί μοριοδότησης , έρχονται σε αντίθεση μεταξύ άλλων και προς το παράγωγο ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά και προς την κατ΄ άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος αρχή της ισότητας.
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή