Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Εξεραίσιμα &Πέραν του Πενθημέρου 2013

Comments Off on Εξεραίσιμα &Πέραν του Πενθημέρου 2013
Εξεραίσιμα &Πέραν του  Πενθημέρου 2013

Αθήνα,  24 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ 2013

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

    Η Π.Ε.Υ.Φ.Α. πολύ έγκαιρα είχε φροντίσει να γνωστοποιήσει στην Πολιτική Ηγεσία τόσο με γραπτό υπόμνημά της, όσο και σε επανειλημμένες συζητήσεις μαζί της, ότι θα πρέπει οπωσδήποτε οι πρόσθετες αμοιβές μας, πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου ( Κυριακές / Αργίες και Πέραν 5νθημέρου), να συνεχίσουν να καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό του ΤΑΠΑ και για το 2013. Ακόμη είχαμε προειδοποιήσει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ότι οι απαραίτητες Εγκριτικές κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, θα πρέπει να έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ πριν της 31/12/2012, αφού όπως σας είναι  γνωστό, έχει καταργηθεί η αναδρομικότητα του ενός μηνός και πλέον αυτές οι αποφάσεις έχουν ισχύ από την ημέρα δημοσίευσής τους στο ΦΕΚ και μετά. Η Πολιτική Ηγεσία μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.
    Δυστυχώς μέχρι σήμερα και παρά τις καθημερινές παρεμβάσεις μας, οι εγκριτικές αποφάσεις κωλυσιεργούν στο Γενικό Λογιστήριο. Οι ημέρες μέχρι την 31η Δεκεμβρίου είναι ελάχιστες και πλέον η έκδοση και δημοσίευση των Εγκριτικών Αποφάσεων φαίνεται να είναι αδύνατη στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Ήδη την 01/01/2013 δεν θα πληρωθούμε λόγω αυτής της καθυστέρησης.
     Για το λόγο αυτό συγκαλούμε εκτάκτως για την Παρασκευή 28/12/2012 Διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ε.Υ.Φ.Α., με εισήγηση του Προεδρείου του Σωματείου μας, για αποχή από την παροχή της πρόσθετης, πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου εργασίας μας, κατά τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες. Με την ως άνω εισήγησή μας συμφωνούν, οι εκπρόσωποι τόσο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, της ΔΑΣ, αλλά και της «Αυτόνομης Παρέμβασης».
     Σας καλούμε να είσθε σε επαγρύπνηση. Ενδέχεται όλη αυτή η καθυστέρηση να μην είναι απλή αμέλεια των αρμοδίων Υπηρεσιών.
Με τις καλύτερες ευχές μας για Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 

Της ΠΕΥΦΑ

 

      Ο Πρόεδρος                                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

 

  Γιάννης Μαυρικόπουλος                                                                                      Γιώργος                                                                                                                                                              Δημακάκος