Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ενημέρωση για την συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον ΥΠΟΙΚ Ε. Τσακαλώτο

0 σχόλια
Ενημέρωση για την συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον ΥΠΟΙΚ Ε. Τσακαλώτο

Ενημέρωση για την συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον ΥΠΟΙΚ Ε. Τσακαλώτο από την Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, στο πλαίσιο της κινητοποίησης για την επαναφορά του 13ου-14ου μισθού και για τα βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα.

Στα δύο αυτά θέματα ο Υπουργός απάντησε τα εξής:

1) H μετάθεση της επίλυσης του του θέματος των ΒΑΕ, οφείλεται στο ότι η επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της καθώς υπάρχει απουσία στοιχείων. Ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ και τις Ομοσπονδίες να καταθέσουν τις απόψεις τους. Δεσμεύτηκε πως το καταβαλλόμενο ποσό θα παραμείνει το ίδιο, με το ενδεχόμενο να αυξηθεί με την ένταξη και άλλων κατηγοριών εργαζομένων-ανέφερε χαρακτηριστικά τους φυσιοθεραπευτές. Δέχθηκε το ενδεχόμενο, κατά τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων απο τις υπηρεσίες, να συμμετέχουν και ειδικοί επιστήμονες. Δεν δέχθηκε τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στη Επιτροπή.

2)Για 13ο και 14ο μισθό: Ο υπουργός οικονομικών δεσμεύτηκε πως θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣΤΕ ( η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι θετική) .Επίσης, έχει συζητηθεί με τους θεσμούς πως αν υπάρξει απόφαση για εφάπαξ χρηματικό ποσό για τ αναδρομικά θα μελετηθεί η διαδικασία με σκοπό να δοθούν και να μην επηρεαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Για την από δω και πέρα θεσμοθέτηση δεν υπήρξε δέσμευση αλλά για εξέταση μονάχα σταδιακής αποκατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Για το θέμα του «προληπτικού ελέγχου» στους ΟΤΑ και αλλού, ανέφερε πως είναι θέση του να καταργηθεί, προκειμένου να μειωθούν τα γραφειοκρατικά βάρη, αλλά και για να αναβαθμιστεί το έργο των διευθυντών του Δημοσίου. Αποδέχθηκε το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου καθεστώτος, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη εκπαίδευση των στελεχών, αλλά και προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα ενδεχόμενων καταλογισμών ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πηγή : www.arki.gr

Η ΔΗΣΥΠ(ΠΑΣΚ) η νέα παράταξη του Μητσοτάκη στο Δημόσιο;

Η απόδοση του 13ου και 14ου μισθού, η μεταρρύθμιση των ΒΑΕ, αλλά και ζητήματα που αφορούν τις προσλήψεις και συνολικά τον Δημόσιο τομέα, είναι ζητήματα που υπερβαίνουν τον βίο της παρούσας Κυβέρνησης, και ασφαλώς ζητήματα που θα απασχολήσουν την οιονεί προεκλογική περίοδο.
Σε αυτό το πλαίσιο, αλλά και προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, προβάλλοντας τα αιτήματα των εργαζομένων του Δημοσίου, συζητήθηκε ανάλογη πρόταση των εκπροσώπων της ΕΑΕΚ, σε συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.
Η σφοδρότερη αντίδραση στην πρόταση, διατυπώθηκε από την ΔΗΣΥΠ(ΠΑΣΚ) προφανώς για να μη αναγκαστούν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να αποκαλύψουν την πραγματική τους ατζέντα, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μειώσεις μισθών. Το νέο Μνημόνιο που ετοιμάζουν.
 
Με δεδομένες τις διαφοροποιήσεις(έστω υποκριτικά) τμημάτων της ΔΑΚΕ, στην νεοφιλελεύθερη παραφροσύνη της ΝΔ, να μην θεωρήσουμε απίθανο, την επόμενη περίοδο, η ΔΗΣΥΠ, να καταλήξει ως η παραταξιακή εκπροσώπηση του Μητσοτάκη στο Δημόσιο