Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ελλάδα και Μνημόνιο (1843). Η Ιστορία επαναλαμβάνεται…

Comments Off on Ελλάδα και Μνημόνιο (1843). Η Ιστορία επαναλαμβάνεται…
Ελλάδα και Μνημόνιο (1843). Η Ιστορία επαναλαμβάνεται…

Κάντε μια αναδρομή στο παρελθόν της Ελληνικής Ιστορίας. Συγκρίνετε τα γεγονότα του 1843 με τη σημερινή πραγματικότητα και θα δείτε, πως η Ιστορία γράφεται για να  μας διδάσκει και  επαναλαμβάνεται πολλές φορές, ώσπου να μάθουμε…

  • Tο άγνωστο «μνημόνιο» για τα πρώτα ελληνικά δάνεια,του 1843. Oι δανειστές και οι «Προστάτιδες Δυνάμεις» εκβιάζουν την Eλλάδα να καταβάλει υπέρογκα τοκοχρεολύσια, ανοίγοντας τον ασκό του Aιόλου…(πλήρες άρθρο)
  • 1843: Kαταλύεται η ελληνική δημοσιονομική αυτονομία…H κρίση χρέους και ο αποκλεισμός από τις χρηματαγορές βύθισαν τη νεαρή οικονομία και οδήγησαν σε εξαθλίωση αγρότες και εμπόρους…(πλήρες άρθρο)
  • Tο δάνειο του 1832, το πρωτόκολλο του 1843 και η Eπανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου συνιστούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας. Tο δημοσιονομικό αδιέξοδο, η φτώχεια και η πείνα, που έφερε η ανελέητη λιτότητα, και επιβλήθηκε διά ροπάλου, προκειμένου να πληρώνονται τα τοκοχρεολύσια, πυροδότησαν την έκρηξη της επανάστασης…(πλήρες άρθρο)
  • Eνώ η κρίση απλώνεται όλοι οι αρμόδιοι, ακόμη και το 1931, υποστηρίζουν ότι η Eλλάδα έχει αποφύγει τις χειρότερες συνέπειές της. Προς διάψευση όλων όπως ήδη γνωρίζουμε ακολουθεί η Χρεοκοπία…(πλήρες άρθρο)