Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Α. Σγούρα: Ευχαριστήρια Επιστολή προς τους υπαλλήλους της ΔΔΑΔ

0 σχόλια
Α. Σγούρα: Ευχαριστήρια Επιστολή προς τους υπαλλήλους της ΔΔΑΔ
13.2.2020
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Στα χρόνια που περάσαμε μαζί στη Διοίκηση της Κεντρικής Υπηρεσίας είχα τη χαρά, από όποια θέση κι αν προσέφερα υπηρεσία, να συνεργάζομαι με ανθρώπους, που ακόμα και υπό συνθήκες πίεσης, όποιας μορφής, μπορούσαν να φέρουν αποτέλεσμα.
Κάθε μία και κάθε ένας από εσάς, μία διαφορετική, ξεχωριστή προσωπικότητα. Πάντα όμως, όλες και όλοι, υποστηρικτές και μέλη μιας ομάδας εργασίας με κοινή κατεύθυνση και στόχο: την παραγωγή έργου. Και γι’ αυτό, δεν έχω παρά να σας ευχαριστήσω έναν προς έναν και όλους μαζί.
Η πρόωρη “αποχώρησή” μου από τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης την οποία επιλέχθηκα να υπηρετήσω, με τριετή θητεία, ως πρωτεύσασα μεταξύ όσων τη διεκδίκησαν μέσω των διαδικασιών διαφάνειας και αξιοκρατίας που προβλέπει το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων, ασφαλώς και δεν συνδέεται με τις προσχηματικές υπηρεσιακές ανάγκες της Διεύθυνσης στην οποία καλούμαι να μετακινηθώ.
Εν προκειμένω, η αιφνίδια “απομάκρυνσή” μου από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού σίγουρα δεν υπαγορεύεται από κανέναν λόγο σχετικό με την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας που μέχρι πρότινος διηύθυνα. Και αυτό, έστω και σιωπηρά, το αναγνωρίζετε ακόμη και όσοι επιλέξατε να παραμείνετε σε αφωνία και παθητικοί θεατές των εξελίξεων για δικούς σας προσωπικούς λόγους που παραμένουν για μένα σεβαστοί. Όσοι δεν επιλέξατε τη σιωπή, με συγκινήσατε ιδιαιτέρως και σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας.
Κλείνοντας, θα ήθελα να προτείνω στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών του ΥΠΠΟ, ως συλλογικό όργανο εκπροσώπησης όλων μας ως μέλη του, να επαναπροσδιορίσει τον λόγο ύπαρξής του και τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει, ο οποίος δεν είναι ούτε “επιτελικός”… και σε καμία περίπτωση διακοσμητικός. Θυμίζω δε, ότι το κύρος και η εκτίμηση των συλλογικών οργάνων κατακτώνται μέσα από τη δράση και την πρωτοβουλία σε δύσκολες καταστάσεις και όχι μέσα από την αδράνεια και την υποταγή.
Εις το επανιδείν
Αγγελική Σγούρα
Σχετικά Άρθρα: