Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, αν δεν πειστεί η τρόικα

Comments Off on Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, αν δεν πειστεί η τρόικα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, αν δεν πειστεί η τρόικα

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών από το Βρότσλαβ της Πολωνίας για το τέλος ακινήτων,δεύτερη ημέρα του Ecofin, “εάν αρχίσει η υπονόμευση, η δήθεν αντίσταση, η αμφισβήτηση, τότε θα δώσουμε το έρεισμα σε αυτούς οι οποίοι είναι δύσπιστοι απέναντί μας να κάνουν έναν υπονομευτικό, με τη σειρά τους, και αρνητικό υπολογισμό των αποδόσεων αυτού του μέτρου. Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο η χώρα πρέπει να φύγει”.Tηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου – Σαμαρά.

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας θα πείσει τους εκπροσώπους της τρόικας ότι με τα παρόντα μεγέθη και την εισροή στα ταμεία από το νέο τέλος στα ακίνητα, θα επιτύχει να υπάρξει συμφωνία, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους δημοσιογράφους. Η Ελλάδα ουσιαστικά βρίσκεται μέσα σε μία μέγγενη 30 ημερών για την 6η δόση.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε για να μην χρειαστούν πρόσθετα μέτρα θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές 100% οι ελληνικές θέσεις. Μάλιστα, έριξε τα βέλη του προς όσους αμφισβητούν ή εμποδίζουν την απόδοση του νέου μέτρου, “δείχνοντας” προς την Νέα Δημοκρατία και τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Στηνερώτηση για το εάν πιστεύει ότι το τέλος των ακινήτων θα αποδειχθεί αρκετό ή θα χρειαστεί και η υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων για τις επόμενες δόσεις, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: “Εάν τα έσοδα από το εδικό τέλος στα ακίνητα υπολογιστούν στο συνολό τους, εάν η απόδοση του μέτρου θεωρηθεί ότι είναι μια απόδοση στο ακέραιο, στο 100%, όπως αυτή έχει υπολογιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών και τη ΔΕΗ, τότε μπορούμε να έχουμε κατακτήσει τον στόχο μας, φυσικά με τις περικοπές στις δαπάνες, οι οποίες είναι απολύτως αναγκαίες και συμφωνημένες στο πρόγραμμά μας”

Χρειαζόμαστε ένα αρραγές εσωτερικό, εθνικό μέτωπο” για να πετύχουμε τους στόχους μας, το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ανέφερε ακόμη ότι η έλλειψη πολιτικής συναίνεσης, δηλώσεις που υπονομεύουν μέτρα, δεν βοηθούν και δεν πείθουν ότι έχουμε συλλογική δέσμευση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα,είπε, η δύσκολη απόφαση για το ειδικό τέλος στα ακίνητα που θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο Ε. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στα όσα ανέφερε τη ΝΔ περί ριζικών φοροαπαλλαγών. “Οι δηλώσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι προτείνει ριζικές φοροαπαλλαγές την ώρα που πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας σε σχέση με το έλλειμμα για το 2011 και το 2012, δεν βοηθούν. Βλάπτουν. Δεν πείθουν ότι έχουμε συλλογική δέσμευση και συνέχεια ως κράτος”,είπε.