Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Στάση εργασίας 22.10.13 Ενιαίος Συλλόγος ΥΠΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ

Comments Off on Στάση εργασίας 22.10.13 Ενιαίος Συλλόγος ΥΠΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ
Στάση εργασίας 22.10.13 Ενιαίος Συλλόγος ΥΠΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ
Αθήνα, 20/10/2013

Κοινός αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων!

Η συγκρότηση κοινού μετώπου των εργαζομένων για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της φτώχειας και της καταστροφής είναι ο μόνος δρόμος που μας έχει μείνει.
Με τη μεγάλη τους πορεία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, που ξεκίνησε στις 28 Σεπτέμβρη με σύνθημα: «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης», οι σχολικοί φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ανέδειξαν τη συνολική αντίθεση όλων των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, των ανέργων και της κοινωνίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική, που καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και οδηγεί την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση.
Οι σχολικοί φύλακες φτάνουν στην Αθήνα. Τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου στις 8:00 π.μ. ξεκινούν από τον Τύμβο του Μαραθώνα προς την ΕΡΤ (Αγία Παρασκευή), για να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγωνιζόμενους συναδέλφους που κρατούν ανοιχτή και ζωντανή μετά από 4 ολόκληρους μήνες την Ελεύθερη ΕΡΤ. Συνεχίζουν την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ., από την Αγία Παρασκευή προς το Σύνταγμα.
Ο αγώνας των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της διάλυσης του Δημοσίου και της συρρίκνωσης των κοινωνικών του υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ, συμμετέχουμε στην αγωνιστική υποδοχή στην Αθήνα των συναδέλφων σχολικών φυλάκων με:

στάση εργασίας 12.00 – λήξη βάρδιας, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου
και συγκέντρωση στις 12.30 στο Σύνταγμα

Διαδηλώνουμε ξανά πως δεν υποχωρούμε, πως θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά, στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στη δημοκρατία. Πως οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν υποχωρούν στον κοινωνικό αυτοματισμό που συστηματικά καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.
Είμαστε ένα κι έχουμε ένα εχθρό. Την καταστροφική πολιτική τους!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την εργασία
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τα κοινωνικά αγαθά: παιδεία, υγεία, πολιτισμό
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με ενότητα και αγώνα
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αποκρούσουμε την πολιτική των απολύσεων

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων