Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ανακοίνωση ΑΡΜΕ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ για τον Κοροναϊό

0 σχόλια

5.3.2020

Η ραγδαία εξάπλωση του Κοροναϊού στην Ιταλία που εξελίσσεται σε Κίνα της Ευρώπης θα έπρεπε να έχει θορυβήσει και παραδειγματίσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, ώστε να έχει ήδη λάβει προληπτικά μέτρα στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Ωστόσο μέτρα ακόμη δεν έχουν παρθεί, παρά το περιστατικό με το κρουαζιερόπλοιο με κρούσμα Κοροναϊού που επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία και εν συνεχεία την Ακρόπολη.

Το ΑΡΜΕ Αρχαιοφυλάκων ζητάμε άμεσα από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να φερθεί υπεύθυνα και να πάρει έστω και τώρα μέτρα πρόληψης, ενημέρωσης και προστασίας των εργαζομένων στα μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος και ειδικά στους Αρχαιοφύλακες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Καθώς η κατάσταση με τον Κοροναϊό στη χώρα μας εξελίσσεται αρνητικά με γοργό ρυθμό ζητάμε από την πολιτική ηγεσία να κλείσει τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος για τον περιορισμό εξάπλωσης των κρουσμάτων και για την προστασία των εργαζομένων.

Σήμερα 11.3.2020 και μετά την παρέμβαση του ΑΡΜΕ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ βλέπουμε ευτυχώς να κινητοποιούνται  σωματεία με το ίδιο αίτημα προς την πολιτική ηγεσία.

Καλούμε σε συντονισμό τα σωματεία ώστε να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις εάν δεν υλοποιηθεί το αίτημα για κλείσιμο των Μουσείων και τους Αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδος, ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες και η ελληνική κοινωνία από την ραγδαία εξάπλωση της νόσου.

Σχετικά Άρθρα: