Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Αναγνώριση προϋπηρεσίας Αρχαιοφυλάκων ΙΔΑΧ

0 σχόλια
Αναγνώριση προϋπηρεσίας  Αρχαιοφυλάκων ΙΔΑΧ

7.7.2020

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τους Ν 4354/2015/ & 4369/2016 & το ΠΔ 69/2016 είναι δυνατή η αναγνώριση προϋπηρεσίας από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για μισθολογική και βαθμολογική μεταβολή των υπαλλήλων. Γίνεται εισήγηση από τη διοίκηση και απαιτείται σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου. Όμως δεν είχε γίνει καμμία αναγνώριση προϋπηρεσίας εδώ και πολλά χρόνια, παρά τις αιτήσεις των συναδέλφων.

Αλλεπάλληλες φορές το εκλεγμένο μέλος της ΑΡΜΕ,  Κέρκυρα Χαρχάλου, είχε θέσει το θέμα να γίνονται ξεχωριστά συμβούλια με αναγνωρίσεις ή να ξεκινήσουν να γίνονται λίγες-λίγες αναγνωρίσεις σε κάθε συνεδρίαση του Δ’ υπηρεσιακού συμβουλίου, καθώς οι υποθέσεις των συναδέλφων εκκρεμούν από το 2015.

Τελικά κατόπιν έντονων πιέσεων μας εισήχθησαν θέματα στην ημερήσια διάταξη αλλά με τυχαία σειρά και όχι με σειρά πρωτοκόλλου. Κατι τέτοιο φυσικά δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό γι αυτό απαιτήσαμε και επιβάλλαμε την αλλαγή της ημερήσιας διάταξης και την αυστηρή τήρηση σειράς προτεραιότητας βάσει αριθμού πρωτοκόλλου.

Έτσι η διαδικασία πλέον ξεκίνησε και έγιναν ήδη δύο συμβούλια εως τώρα, που περιελάμβαναν και αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας με αριθμούς πρωτοκόλλου από 29.12.2015 έως νοέμβριο 2016:

  • Την 1.6.2020 εξετάστηκαν 22 αιτήματα
  • Στις 24.6.2020 εξετάστηκαν 38 αιτήματα

Η εκπρόσωπος της παράταξης της ΑΡΜΕ κατά τη διάρκεια της θητείας της, από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2020 πήρε μέρος και στα 8 πειθαρχικά συμβούλια στα οποία κλήθηκε και ψήφησα με την καλύτερη δυνατή προαίρεση, ανάλογα με την βαρύτητα της υπόθεσης.

Ακόμη από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως σήμερα έχουν γίνει 7 υπηρεσιακά συμβούλια και παρέστη σε όλα. Εξετάστηκαν 115 υποθέσεις συναδέλφων στις οποίες ψηφίσε σε όλες θετικά, ενώ σε 6 εξ αυτών,  μειοψήφησε θετικά υπέρ του εργαζόμενου.

Η παράταξή μας υπερασπίζεται πάντα με τόλμη τα συμφέροντα και τα δίκαια αιτήματα όλων των συναδέλφων.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑεισηγηση για αναγνωριση προυπηρεσιαςκκ