Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Αιθαιρεσιών Προϊσταμένων η συνέχεια….

0 σχόλια
Αιθαιρεσιών Προϊσταμένων η συνέχεια….

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Θα περίμενε κανείς μετά τις συνεχόμενες επίσημες και επώνυμες καταγγελίες συναδέλφων ότι θα σταματούσαν τα κρούσματα αυταρχισμού και αλαζονικής συμπεριφοράς από μερίδα προϊσταμένων στο ΥΠΠΟΑ. Αντίθετα αυξάνονται οι επώνυμες καταγγελίες κατά προϊσταμένων που ξεσπούν τα νεύρα τους πάνω στους συναδέλφους, που τους κάνουν τη ζωή δύσκολη καθημερινά για ασήμαντους λόγους,  που διοικούν δημιουργώντας κλίμα φόβου και ανασφάλειας, απειλώντας τους , που προπηλακίζουν, αυθαιρετούν με κάθε τρόπο, χρησιμοποιούν σωματική και λεκτική βία, που στέλνουν εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Δυστυχώς την απαράδεκτη συμπεριφορά τους ενισχύει “η πολυποίκιλη αυλή τους” που  συγκαλύπτει τέτοια φαινόμενα.

Όμως οι συνάδελφοι προς τιμήν τους  καταγγέλλουν επίσημα σε όλη την πολιτική, διοικητική και συνδικαλιστική ιεραρχία τα φαινόμενα αυτά. Δεν μένουν πια μυστικά.

Τα σωματεία βγάζουν ανακοινώσεις και κανείς δεν μπορεί να προφασιστεί άγνοια.

Ωστόσο τα περιστατικά αυτά αφού απασχολήσουν ως επίκαιρα την καθημερινότητα του ΥΠΠΟΑ αφήνονται στη λήθη. Οι προφορικές συστάσεις δεν επαρκούν, οι ΕΔΕ αν διαταχθούν ξεχνιούνται σε συρτάρια και δεν ολοκληρώνονται ποτέ. Κοντολογίς ο Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας εφαρμόζεται μόνο για τους απλούς εργαζόμενους, οι προϊστάμενοι δεν περνούν από πειθαρχικό κι αν περάσουν πέφτουν στα μαλακά, για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν των προνομίων της εξουσίας.

Η ατιμωρισία θα  αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο  την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας!

Μετά την ΕφΑ Βοιωτίας, την ΕφΑ Ευβοίας κ.α. πρόσφατα, νέο κρούσμα είχαμε στο ΜΕΛΤ, όπου εργαζόμενη με σοβαρά προβλήματα υγείας, επιπρόσθετα έπεσε θύμα λεκτικής βίας και επιθετικής συμπεριφοράς με αποτέλεσμα να καταλήξει να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Άλλο ένα περιστατικό ρουτίνας στο συγκεκριμένο Μουσείο στο οποίο όποιος αντιδρά, το λιγότερο,  πέφτει θύμα εκδικητικών πρακτικών, δεν του επιτρέπεται και να αλλάξει χώρο εργασίας ενώ αποδεδειγμένα υπάρχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και θέμα ασφάλειας. Η εκδικητικότητα μπαίνει πάνω από την εύρυθμη λειτουργία, δηλαδή πάνω από το εργασιακό καθήκον!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δημοκρατικό κλίμα στους χώρους δουλειάς μας είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και πρέπει να το περιφρουρήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι να απομονώσουμε τους ανθρώπους αυτούς και να επιδιώξουμε την ανάλογη τιμωρία τους βάσει της κείμενης νομοθεσίας.