Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Άρνηση εισόδου στην Ακρόπολη σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

0 σχόλια
Άρνηση εισόδου στην Ακρόπολη σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Το αναβατόριο στην Ακρόπολη παραμένει κλειστό και η αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελούμενη επίσης από τους Κυριακή Μάλαμα, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, καθώς και τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού Κ. Στρατή, εμποδίστηκε από το να επισκεφτεί τις εργασίες, «παρά την προηγούμενη επικοινωνία και παρά τις επιτόπιες συνεχείς «διαβουλεύσεις» μεταξύ των στελεχών του αρμόδιου υπουργείου». Ενώ αρχικά τους είχε δοθεί άδεια σε προηγούμενη επικοινωνία, αυτή ανακλήθηκε κατά την παρουσία τους στο χώρο και το Υπουργείο Πολιτισμού προέβη σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη για τα δημοκρατικά ήθη της χώρας μας κίνηση.

Οι βουλευτές κατήγγειλαν ότι τους απαγορεύτηκε η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης καθώς και η πρόσβαση στους χώρους του αναβατορίου και του ασανσέρ για τους αναπήρους από την αρχαιολογική υπηρεσία, παρότι είχε δοθεί πρόσβαση σε βουλευτή άλλου κόμματος προ ημερών.

Ακόμη ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρολιάκος, κατήγγειλε το απαράδεκτο περιστατικό με παρέμβασή του κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κάνοντας λόγο για μια πρωτοφανή και απαράδεκτη για τα δημοκρατικά ήθη της χώρας μας κίνηση.

«Θα επιχειρήσουμε και πάλι και ελπίζουμε ότι τότε δεν θα υψωθούν τείχη άρνησης μπροστά μας. Και μακάρι να διαψευστούμε, αλλά πολύ φοβούμαστε πώς όχι, ότι η Ακρόπολη θα μείνει και δεύτερο καλοκαίρι απροσπέλαστη από τα Άτομα με Αναπηρία», δήλωσε ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Ο Π. Σκουρολιάκος σχολίασε το συμβάν ως εξής:

Πριν από λίγο, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, διαμαρτυρήθηκε για την παρεμπόδιση της Αντιπροσωπείας της ΚΟ και του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτεί το, πολυδιαφημισμένο από το ΥΠΠΟΑ, αναβατόριο της Ακρόπολης, σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη για τα δημοκρατικά ήθη της χώρας μας κίνηση.

Το αναβατόριο παραμένει κλειστό και η Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη επίσης από τους Κυριακή Μάλαμα και Θεόφιλο Ξανθόπουλο εμποδίστηκε από το να επισκεφτεί τις εργασίες, παρά την προηγούμενη επικοινωνία και παρά τις επιτόπιες συνεχείς “διαβουλεύσεις” μεταξύ των στελεχών του αρμόδιου Υπουργείου.

“Θα επιχειρήσουμε και πάλι και ελπίζουμε ότι τότε δεν θα υψωθούν τείχη άρνησης μπροστά μας. Και μακάρι να διαψευστούμε, αλλά πολύ φοβούμαστε πώς όχι, ότι η Ακρόπολη θα μείνει και δεύτερο καλοκαίρι απροσπέλαστη από τα Άτομα με Αναπηρία”, δήλωσε ο Πάνος Σκουρολιάκος.

 Όλη η δήλωση στο παρακάτω βίντεο:

Βίντεο – Φωτογραφία: Αγγελος Καλοδούκας

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών η οποία αποτελούνταν από τους Π. Σκουρολιάκο. Κ. Μάλαμα και Θ. Ξανθόπουλος καθώς και τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού Κ. Στρατή, έφτασε σήμερα το πρωί στον ιερό βράχο, έχοντας επικοινωνήσει από την Τρίτη το πρωί οπότε και παρασχέθηκε άδεια.Αξίζει να σημειωθεί ότι η άδεια ανακλήθηκε κατά την παρουσία στο χώρο, παρά το γεγονός ότι δόθηκε πρόσβαση σε βουλευτή άλλου κόμματος προ ημερών.

 

Πηγή: Κοσμοδρόμιο, Αυγή, Left

Σχετικά Άρθρα: